Васил Терзиев обясни, че не можел да разкрие досиетата от

...
Васил Терзиев обясни, че не можел да разкрие досиетата от
Коментари Харесай

Васил Терзиев се оправдава за досиетата от ДС на роднините си

Васил Терзиев изясни, че не можел да разкрие досиетата от Държавна сигурност на своето семейство, тъй като роднините му били живи и той нямал по закон такова право.

Запитан дали би разкрил досиетата на дядо си, чичо си, татко си, майка си и цялата му рода, които са били част от Държавна сигурност, Терзиев се оправда това, че законът не му разрешава достъп до тях. По тази причина не може да направи информацията общодостъпна преди изборите.  

„ Законът не ми разрешава да дам достъп, до момента в който има други живи наследници, защото това би трябвало да се случи с тяхно единодушие. Единствените, които имат достъп до тези документи, с изключение на господин Методи Андреев, който свобдно разполага с тяхното наличие и знае неща, които аз не знам, са моите родители. Те не са ги гледали, не са се срещнали, аз няма какво да направя персонално, с цел да получа достъп. Ако те не желаят да ги видят, аз няма по какъв начин да ги видя ", изясни наследникът на Държавна сигурност семейството и претендент за кмет на София на ПП-ДБ Васил Терзиев. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР