Васил Терзиев не е нарушил действащото законодателство и е спазил

...
Васил Терзиев не е нарушил действащото законодателство и е спазил
Коментари Харесай

Отлагат решението за фирмите на Терзиев

Васил Терзиев не е нарушил настоящото законодателство и е спазил всички условия на Закона за локалното самоуправление. Ще окажем цялостно подпомагане на институциите за изясняване на обстоятелствата и събитията.

Това обявиха от Столична община, защото в Общинската изборна комисия (ОИК) е постъпила тъжба за евентуална несъответственост на кметската служба на Васил Терзиев поради дяловото му присъединяване във компания.

Междувременно Общинската изборна комисия отсрочи решението за компаниите на Васил Терзиев, тъй като ще изиска документи от Търговския указател.

Ето какво споделят от сдружението: 

Във връзка с огромния медиен интерес, касаещ информация за сигнала подаден на 19.12.2023 година до ОИК - Столична община за несъответственост по член 41, алинея 1 ЗМСМА на кмета на Столична община Васил Терзиев, ОИК - Столична община осведоми следното:

На 22 декември 2023 година, в 13:00 ч., ОИК - Столична община организира изключително съвещание във връзка сигнала, като

беше взето протоколно решение от комисията, на съображение член 87, алинея 1, т. 1 ИК, вр. с член 9, алинея 1 и алинея 2 Административнопроцесуален кодекс, да бъдат изискани доказателства и документи от Търговски указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел при Агенция по вписвания и от Столичен общински съвет,

като след приемане на изисканите документи ръководителя на комисията ще насрочи ново съвещание.

Според сигнала Терзиев към момента има дялово присъединяване в комерсиално сдружение. От Столична община обаче оповестиха, че " близо месец преди клетвата за кмет, още на 17 октомври 2023 година, Васил Терзиев излиза от миноритарното си присъединяване в сдружението, в което не е изпълнявал управническа функционалност, с контракт за прекачване на дялове. Това е датата, от която Васил Терзиев в действителност престава да бъде притежател ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР