Васил Сяров (ГЕРБ) в ляво и Добрин Парнаров Снимка: Иван

...
Васил Сяров (ГЕРБ) в ляво и Добрин Парнаров Снимка: Иван
Коментари Харесай

Съдът потвърди: Работа срещу „съпричастност“ към ГЕРБ в Тополовград

Васил Сяров (ГЕРБ) в ляво и Добрин Парнаров
Снимка: Иван Атанасов/ “Сакар нюз “

Бившият ръководителят на Общинския съвет в Тополовград – Васил Сяров (ГЕРБ) е осигурявал работа на свои съграждани в общински и държавни структури единствено против „ съпричастност “ към ГЕРБ. Това излиза наяве от решението на Окръжният съд в Ямбол, съгласно което делото за клюка, което Сяров бе завел против общински консултант Добрин Парнаров (БСП), няма съображение, написа " За Истината ".

През април м.г., на съвещание на съвета Парнаров прочете декларация, станала мотив и за свалянето на Сяров от председателския пост. В нея той бе упрекнат, че е осигурявал работа на свои съграждани против „ съпричастност “ към ГЕРБ.

В декларацията, станала притежание на всички съветници, се споделя: „ Защо приказваме за Апартаментгейт или Хасковогейт, като имаме и Сяровгейт. В рамките на вашето председателство вие се сдобихте с фитнес салон общинска благосъстоятелност, сложихте кума си за шеф на горското, шурито си за началник на ВиК и така нататък “. Парадоксално обаче таман аферата с инригантството ви придава някаква значителност на воин прави ви „ значим “ най-малко във вашите очи, несъмнено се усещате донейде по-представителен от каруцата напряко Председател на Общински съвет… хората не ви имат вяра. Защо ли? Защото вие единствено се жалвате, пишете доноси, оплаквате се, сплетничите, разпореждате се със ориста на хората “.

На базата на устни и осем писмени свидетелства Окръжният съд в Ямбол е решил, че отправените обвинявания към Васил Сяров от трибуната на Общинския съвет в Тополовград не са клюка, а общоизвестни обстоятелства. Те са открили, че „ изложените в декларацията от Парнаров обстоятелства се знаят и разискват освен от всички жители, само че и от общинските съветници. Установено е и това, че “общоизвестен за популацията на Тополовград факт е, че за започване на работа и за опазване на пост в институция, би трябвало от лицето-кандидат да бъде заявена съпричастност към партия ГЕРБ “.

Установява се и това, че “тъжителят Васил Сяров не е изпълнявал в задоволително добра степен законовите си отговорности като ръководител на Общинския съвет в Тополовград ”, както и, че “от жителите на Тополовград се коментирало непрекъснато, че тъжителят Сяров подавал голям брой доноси и сигнали против кмета, които затруднявали работата на общинските чиновник, поради инспекциите, които се инициирали във връзка тези доноси и сигнали “.

С това си умозаключение Окръжният съд в Ямбол удостоверява присъдата, издадена преди този момент от Районен съд – Тополовград, а решението е дефинитивно.

Васил Сяров ще би трябвало да заплати на Добрин Парнаров направените разходи за въззивната инстанция в размер на 800 лв..

Делото бе заведено в края на предходната година, а Районният съд в Тополовград отхвърли жалбата на някогашния ръководител на Васил Сяров. Съдът не одобри доводите на тъжителя и призна обвинения за невиновен, като отхвърли и исковете за обезщетение на Васил Сяров. Те са на обща стойност 50 000 лева, плюс законната рента досега на изплащането му.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР