Васил СТОЯНОВ е роден на 2 януари 1991 г. Има

...
Васил СТОЯНОВ е роден на 2 януари 1991 г. Има
Коментари Харесай

Васил СТОЯНОВ: Държавата обърна гръб на младите

Васил СТОЯНОВ е роден на 2 януари 1991 година Има бакалавърска степен по стопанска система на туризма във Висшето учебно заведение " Земеделски лицей " в Кърджали. Член е на Българска социалистическа партия от март 2013 година Стоянов е ръководител на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия в Нова Загора. На последните локални избори става общински консултант.

" През последните 10 години страната се грижи само за по-лесния достъп на младите до Терминал 1 и 2 "

- Г-н Стоянов, вие сте младеж, преди малко приключил висшето си обучение. Защо решихте да учите и да се реализирате в България?

- Решението да остана в България взех доста от дълго време. Чувствам се най-добре, когато съм на родна земя. За страдание в последните 30 години българите са разграничени. Делението на сини и червени е голямо и това пречи на младите да се осъществят. Хората са изморени и обезверени от този безконечен преход. Вярвам, че от ден на ден българи ще остават по родните си места, в случай че разбием сентенцията, че " сите са маскари ". Затова съм останал в родината и ще се боря за доверието на хората без значение какъв брой мъчно ще бъде.

- Създател и админ сте на една от най-големите групи за хора с леви убеждения " Българска социалистическа партия за България ". Какви са вашите занимания и с какво обичате да се занимавате в свободното си време?

- Понякога хубавите неща в действителност стават инцидентно. Създадох " Българска социалистическа партия за България " на 5 Февруари 2017 година, въпреки към този момент да имаше доста групи, свързани с левицата, и като цяло за хора с леви убеждения. Моята беше първата с новото име на обединението.

Постепенно " Българска социалистическа партия за България " се трансформира в огромна общественост и към днешна дата има над 9100 души, на които съм благодарен, тъй като в групата има живот с помощта на тяхната интензивност. Примерно за последните 28 дни общият брой на новите постове, мнения и изявления е над 110 хиляди, което е приблизително по 4 хиляди на ден.

Имам няколко занимания, с които извозвам огромна част от свободното си време. Обичам животните, спорта и технологиите. Най-богат се усещам, когато съм потребен. Приел съм като персонална идея битката с безстопанствените животни. Имам съответни ограничения и хрумвания, които ще предложа като общински консултант на по-късен стадий.

Още по време на акцията дадох и заричане да отстранявам по 100 лв. на месец от заплатата си, в случай че бъда определен за общински консултант. Тези пари ще давам като подаяние на Деси и Нели - две девойки, които изцяло непринудено се грижат за бездомните животни, до момента в който общината абдикира от тези си отговорности.

- Много от вашите връстници не харесват политиката и стоят надалеч от нея. Защо избрахте Българска социалистическа партия?

- Всички партии от последните 30 години имат виновност за апатията, която изпитват хората. Политиката може да е нещо положително, в случай че с нея се занимават персони с чисти сърца. На някои може и да им прозвучи клиширано, само че това е самата истина и огромна част от напъните ми ще са ориентирани точно в тази посока. Винаги съм бил ляв по убеждения и избрах Българска социалистическа партия, тъй като е единствената от всички партии, в която има народна власт и може умерено да се изрази особеното мнение. В Нова Загора при 6 общински съветници имаме двама, единият от които съм аз, на възраст под 30 години. Това потвърждава, че Българска социалистическа партия се подмладява както на национално, по този начин и на локално равнище. Този развой се препотвърждава и посредством въвеждането на мандатност при управителните постове в партията, както и за националните ни представители. Именно тези неща ни вършат разнообразни и притеглят от ден на ден хора към социалистическата концепция.

- Вашите съграждани ви гласоподаваха доверие и ви избраха за общински консултант. Какви ще са правилата, от които ще се ръководите при работата си в локалния минипарламент?

- Благодаря на всички, които гласоподаваха на локалните избори. Високо оценявам това доверие и имам вяра, че ще го оправдая посредством своите дейности. Не властимащите, а хората са преди всичко, и това ще бъде един от главните правила, по които ще се управлявам в работата си като общински консултант. Ще се боря, колкото и да е мъчно. Няма да се откажа или поддам на напън. За мен по-добрият и заслужен живот на хората са водещите правила, само че за жал голяма част от днешните политици виждат в индивида една ходеща бюлетина.

Основен проблем остава обезлюдяването, което е резултат от останалите проблеми на общината. Нова Загора се ръководи феодално и локалната власт не зачита мнението на хората, нито ги позволява до съвещания на Общинския съвет. Това може да се промени с транспарантно ръководство, което да е отворено към жителите и техните оферти.

Сигурността в Нова Загора е под всякаква рецензия. Пряко доказателство за това е, че интернационална верига от бензиностанции прекрати денонощния цикъл на работа на обекта си в града ни поради проблеми със сигурността.

Най-голямата бензиностанция в Нова Загора към този момент работи до 22, защото от най-малко 6-8 години чиновниците и част от посетителите са подложени на тормоз от една избрана група клиенти, против която локалната власт и полицията си затварят очите. Една от концепциите ни, които ще осъществяваме като общински съветници от левицата, е нулева приемливост към нарушителите на публичния ред. Успех можем да имаме единствено и само, в случай че прилагаме закона за всеки извършител без значение от публичното му състояние и месторабота.

В Нова Загора има моменти, когато даже дишането е затруднено. Проблемът с мръсния въздух е от 5 години и към момента не е решен. Тази спънка продължава да стои на дневен ред, само че, с цел да има смяна, би трябвало локалната власт да покаже воля за битка. Именно тук ние, от Българска социалистическа партия, считаме да бъдем безкомпромисни към всеки, който заплашва качеството на живот в общината ни, без значение дали става дума за елементарен човек или огромен вложител.

От известно време се ускорява и недоволството за възходящия брой на бездомни животни. Има няколко девойки, които на процедура се пробват на доброволни начала да свършат работата на общината по отношение на този проблем. Ние имаме вяра, че при една загрижена за животните и хората локална власт този проблем може да бъде решен, както и съвсем напълно да бъде лимитирана експанзията на обособени хора към бездомни животни и да се вземат ограничения за нападателните, когато има такива. Има няколко съответни метода това да се реши и един от тях е построяването на общински подслон, който да се грижи за болните бездомни животни, както и да прави кастрации за понижаване на тяхната популация. Това може да бъде свършено най-добре в синхрон със зоополицията.

Не би трябвало да се пропущат и проблемите в опазването на здравето. В община като Нова Загора от години няма денонощна аптека, а общинската болница е със затихващи функционалности и все по-малко хора я посещават при потребност.

Чрез по-строг надзор на разходваните средства и помощ от страната, имаме вяра, че общинската болница може да бъде избавена. Имаме съответни хрумвания и ще създадем всичко допустимо възрастните хора по селата да имат по-чести визити от лекар, както и по-лесен достъп до медикаменти от първа нужда.

Градът ни има голям проблем с неналичието на вложения. Могат да се разкрият нови работни места, в случай че се спре с рекета над бизнеса, което, от своя страна, ще докара до повишение на доверието към виновните институции.

- Грижи ли се страната за младежите? Чува ли се гласът им и техните стремежи?

- Колкото и тъжно да звучи, през последните 10 години страната се грижи за по-лесния достъп на младите до Терминал 1 и 2. Чуваемост има главно в обществените мрежи, само че не и по националните малките екрани. Те обслужват властта в жалките й опити да покаже, че живеем прелестно. Липсата на визия за бъдещето и младежите е главен проблем на държавното управление. Младите желаеме да забележим вероятност за развиването на България, а тя не се показва в решения на парче. Държавата има потребност от политици с проект за идващите 10 и даже 20 години. Ще завърша с една латинската сентенция, а точно " Fortuna favet fortibus. / Съдбата обича смелите. " Повярваме ли, че можем, ние ще успеем, тъй като няма по-смели и борбени хора от българите!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР