Васил СОТИРОВМинавам за първичен човек, ама много ми личат вторичните

...
Васил СОТИРОВМинавам за първичен човек, ама много ми личат вторичните
Коментари Харесай

В ПЪРВО ЛИЦЕ ОТ ВТОРА РЪКА

Васил СОТИРОВ

Минавам за примитивен човек, но доста ми личат вторичните белези. Вторачат ли се в мен, от раз подвигат ръце.

Не помня същинските си родители, само че вторите ме отгледаха като първороден наследник. Впрочем за мен от първостепенно значение е всичко, което е на втори проект, тъй като вторият проект постоянно първо ми се набива в очите.

Свиря първа цигулка, само че във второразреден оркестър, дето никой не го вика на бис. Не дръзвам и да бленувам да бъда втора цигулка в първокачествен оркестър.

Вече втора година го очаквам това първо число на месеца, та да ми покачат заплатата. А пристигна ли второто число, пръв от сътрудниците заборчнявам.

Ракията, дето я пия, е първак, а пуша " Арда-второ ". Видя ли облекла втора ръка, при първа опция си ги закупувам. И хапвам каквото има - нормално първото ми е и за второ, и за десерт.

До каквито и първоизточници да се добера, информацията ми е все от втора употреба.

Знам, че постоянно първоначално чакаме нещо по второ направление, както знам, че Второто пришествие ще пристигна първо в България.

Знам, че и точка първа от дневния ред на Народното събрание е да се одобри някой закон на второ четене, както знам, че не ни е за първи път да одобряваме законите на второ гласоподаване, защото на първо гласоподаване всеки втори народен представител го е правил и с непозната карта.

Знам, че се търсят и пръвопричините за неприятното положение на вторите култури, както знам, че най-вече с ордени втора степен награждават културните ни първенци.

Все си дублирам, че не би трябвало да работя първосигнално, само че знам, че всичко в този живот става по втория метод, защото от дълго време не съм в първа младост.

Първата ми жена беше стюардеса - в самолета обслужваше най-вече пасажерите от втора класа. Когато за първи път хвърча до чужбина, остана там дружно с втория водач.

Аз обаче от пръв взор се влюбих във втората ми жена, която не беше първескиня. Втората ми жена обаче избяга с първия ми другар.

От двата брака имам общо две деца: първото ми дете е във втори клас, а второто - в първи.

Често им разправям по какъв начин преди време съм държал палмата на шампионата по събиране на вторични първични материали.

Разправям им, че по трудово образование съм учил стругарство и имам втори разряд, та затова на първомайски митинги ми даваха да нося знамето, въпреки и във втората редица.

Разбира се, не пропущам да им разясня, че на 2 юни, когато вият сирените, почитаме паметта на по-първите хора в нашата страна, отдали живота си за нея.

С децата обаче най се радваме на първоаприлските неистини и шегички или когато си пеем дружно - аз, несъмнено, държа втория глас.

И те, милинките, като мене за първи път през живота си видяха цар - Симеон Втори. Ама в полза на истината аз към този момент не ща да чуя повторно ни за Симеон, ни за Първанов, ни за...(айде да не изреждам, че няма да стигне мястото)!

Друго какво? Ще завърша с това, с което трябваше да стартира - първо: родил съм се във вторник.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР