Васил Михайлов - син на зам.-областния прокурор на Перник, ще

...
Васил Михайлов - син на зам.-областния прокурор на Перник, ще
Коментари Харесай

Прокурорското синче от Перник застава пред съда в София

Васил Михайлов - наследник на зам.-областния прокурор на Перник, ще застане пред съда в столицата с искане за непрекъсната мярка " задържане под стража ". Иска му я Софийска районна прокуратура, излиза наяве от известие на обвинителите.

Както Клуб Z писа, настоящият случай на побой над някогашен футболист на " Миньор " (Перник) отприщи в града неодобрение и се разбра, че Михайлов-младши серийно безчинства безнаказано, а в " актива " му даже има видео по какъв начин бие служител на реда.

Въпреки това обаче и макар че Министерство на вътрешните работи е сезирало Районна прокуратура-Перник 3 пъти, оттова всички непрестанно си вършат отводи. Затова делата на прокурорския наследник отишли във ВКП, само че не е ясно за какво оттова нищо не са подхванали (например едните материали са дадени от полицията на прокуратурата още на 20 май и касаят побой от 9 април, твърди Министерство на вътрешните работи - б.р.).

Сега към този момент - откакто даже кметът на Пертник Станислав Владимиров прикани хората " да защитят града си " и " да излязат на улицата " поради магистратския наследник, прокурор от СРП е внесъл искане за непрекъснато задържане под стража до Районния съд в столицата.

Иначе преди този момент по едно и също време и Министерство на вътрешните работи го задържа за 24 часа, и прокуратурата - за 72 ч.

18-годишният пехливанин е притеглен първо към отговорност за случая от 9 април, когато е вадил нож и с изключение на побоя, е срязал окото на мъж и заплашил жена му с ликвидиране, както и за познатия към този момент случай от 11 юни. На някогашния футболист тогава бе породена междинна телесна щета - тъй като има строшаване на челюстта на две места.

А в града недоволстваха, че - защото при остаряло свое сборичкване Васил е прострелян с въздушна пушка в крайници от човек, който опитвал да се отбрани, при предходния случай са го пуснали от ареста единствено след часове.

Ето и известието на Софийската районна прокуратура от през днешния ден.

Софийска районна прокуратура внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на В.М., притеглен към наказателна отговорност за три закононарушения, осъществени в гр. Перник

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе искане в Софийски областен съд за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на В.М., който е притеглен към наказателна отговорност за три действия.

Първоначално 18-годишният мъж бе притеглен към наказателна отговорност за това, че на 09.04.2022 година към 04,00 часа наоколо до детска площадка в гр. Перник, е нанесъл голям брой удари с юмруци и ритници в региона на главата на Н.Т. и го порязал с нож в региона на лявото око, в резултат на което му предизвикал междинна телесна щета. След това обвиненият се заканил с ликвидиране на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ.

Днес, 16.06.2022 година, обвиненият е притеглен към наказателна отговорност и за това, че на 11.06.2022 година към 14,00 часа наоколо до заведение в гр. Перник, е нанесъл голям брой удари с юмруци в региона на главата на Р.Н., в резултат на което му предизвикал телесна щета. Като действието е осъществено по хулигански подбуди - закононарушение по член 131, алинея 1, т. 12, вр. член 129, алинея 2, вр. алинея 1.

Наблюдаващият прокурор ще изиска съдът да наложи на В.М. най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ поради това, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е осъществил закононарушенията, за които е притеглен към наказателна отговорност и това, че има действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР