Васил Ломаченко защити световната титла на Международната боксова организация (WBO)

...
Васил Ломаченко защити световната титла на Международната боксова организация (WBO)
Коментари Харесай

Контузия на Ригондо реши дългоочаквания боксов мач срещу Ломаченко

Васил Ломаченко отбрани международната купа на Международната боксова организация (WBO) в категория суперперо (oт 57 до 59 кг) след триумф над Гилермо Ригондо в един от най-дългоочакваните мачове на професионалния кръг. За първи път двама олимпийски първенци се изправиха един против различен в професионалния бокс, а 29-годишният украинец излезе победител, с което нанесе първа загуба на Чакала.

Ломаченко завоюва олимпийското злато в Пекин 2008 и Лондон 2012, надлежно в категория до 57 и до 60 кг. 29-годишният украинец завърши аматьорската си кариера с изключителните 396 победи в 397 мача. Той дебютира в професионалния бокс през 2013 година, като от този момент записа девет победи в 10 мача, седем от които с нокаут.

Ригондо завоюва олимпийското злато в Сидни 2000 и Атина 2004 в категория до 54 кг. 37-годишният кубинец има 475 победи и единствено 12 загуби в аматьорския бокс. Той към момента е непобеден на професионалния кръг, като е спечелил 11 от 17-те си победи с нокаут.

Срещата завърши след шестия рунд, когато Ригондо се отхвърли. Той разгласи, че има травма в китката и не може да продължи да се бие, което беше посрещнато с бурни освирквания в " Медисън скуер гардън " в Ню Йорк. След шестте рунда в картите на тримата съдии край кръга Ригондо изоставаше в точките.



Интересното е, че за четвърти път Ломаченко пази пояса на WBO, само че и в четирите случая протнивниците му се отхвърлиха (Мигел Мариага, Джейсън Соса и Никълъс Уотърс). Украинецът завоюва международната купа на 11 юни 2016 година, след нокаут против пуерториканеца Роман Мартинес. Той има 10 победи и една загуба на професионалния кръг.

През целия дуел 37-годишният Ригондо получаваше предизвестия от съдията за непозволени удари. След третия рунд кубинецът стартира да се оплаква на треньора си от болки в лявата китка.

 При четирите отбрани на купата на украинеца, противниците му се отхвърлиха поради контузии.
© Associated Press

При четирите отбрани на купата на украинеца, противниците му се отхвърлиха поради контузии.

" Може би би трябвало да си трансформира второто име на Номаченко (игра на думи – бел.ред.) след тази победа, в която противника се отхвърли. Не съм удовлетворен, само че какво да се прави. Той е добър боксьор, доста е техничен, също така е крал в своята категория, тъй че за мен това не е огромна победа, тъй като се бием в моята категория ", сподели Ломаченко след дуела.

Кубинецът изясни, че е получил контузията при удар във втория рунд и по-късно просто не се е чувствал удобно, като не е можел да стегне китката си. " Той е доста техничен и бърз, което е обикновено. Ще се върна и ще се удрям още веднъж, нямам извинения. Не съм имал и проблеми с килограмите, просто травмата ме спря ", сподели Ригондо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР