Васил Левски е месията на националната ни революция и неин

...
Васил Левски е месията на националната ни революция и неин
Коментари Харесай

Осветиха паметника на Апостола във Военната академия

" Васил Левски е месията на националната ни гражданска война и неин просветител. Трудно е да се изброят всички паметни знаци, построени от българския народ с респект към Апостола, само че най-трайният монумент на Васил Левски остава в националното схващане. " Това съобщи президентът Румен Радев на тържествената гала по освещаване на паметника на Апостола на свободата в парка на Военна академия "Георги Раковски ", съобщи БГНЕС.

"Отечеството е в сърцата на Левски и на хората като него. Със своята всеотдайност те връщат отечеството на българите и през днешния ден нашият дълг на свободни хора е да градим България, която от ден на ден да се приближава до фантазията за единодушие, приятелство и пълноправие ", акцентира президентът.

В словото си той прикани да не забравяме, че българският народ може да надмогне всяка злочестина, стига да надмогне личните си недостатъци.

"Стремежът ни е най-малко малко да се равним с този исполин на духа и делото би трябвало да се гради върху това да бъдем мъдри, решителни и поредни като него. Да работим ежедневно за единството на българската нация и за по-честното й настояще ", прикани Радев.

"Мястото, което ни събира, не е инцидентно. Военната академия образова и възпитава пазителите на отечеството. През нея са минали генерации бранители на родните земи, отстоявали идеала на Левски за свободна и самостоятелна България ", акцентира президентът в словото си пред гостите на церемонията.

Държавният глава благодари на Инициативния комитет и на всички, които са подкрепили концепцията за издигането на паметника и пожела той да въодушевява идните генерации. "Там, където има българщина и родолюбие, Левски продължава да живее ", акцентира той.

На церемонията участваха вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов, вицепремиерът Валери Симеонов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР