Васил Коцев от София е бил привикан вчера от ГДБОП

...
Васил Коцев от София е бил привикан вчера от ГДБОП
Коментари Харесай

ГДБОП привика мъж, заради негов пост във "Фейсбук", който застрашавал Бойко Борисов

Васил Коцев от София е бил привикан през вчерашния ден от ГДБОП поради негов пост в обществената мрежа " Facebook ", който антимафиотите са приели като грозящ живота на премиера Бойко Борисов. Това написа самият арестуван Васил Коцев през днешния ден в мрежата.

Публикацията, поради която е бил разпитван е от април и е гласяла: " Борисов, времето ти свършва, идва времето на националната обич с пушки и сопи ". Коцев е бил принуден под диктовка на служителите на реда, да напише първо, че не счита да убива министър председателят. Впоследствие от ГДБОП размислили и го предиздвикали да напише, че се разкайва за думите си.

Потърсен от " Дневник " ръководителят на ГДБОП Ивайло Спиридонов отхвърли всевъзможен коментар по тематиката с думите:

" Съжалявам, не мога да разясня нищо, когато пристигна време ще излезе известие от пресцентъра. Нищо не мога да кажа ".

На въпроса дали е процедура на ГДБОП да задържа хора, поради постове в обществените мрежи, Спиридонов отговори сбито: " не ".

" Да, признавам си, не одобрявам ръководството на господин Борисов, т.е. на министър – ръководителя. Не съм единствения! Но това е друга тематика ", написа през днешния ден във " Фейцбук " Коцев. Той споделя и случилото се през вчерашния ден.

" В 12:30 ч бях излязъл от моя дом, с цел да оказа помощ на майка ми и да ѝ пазаря някои неща ". След което майка му се е обадила да го ревизира къде е, тъй като в дома ѝ имало " едни господа ", които имали въпроси към сина ѝ.

След като се прибрал Коцев видял антимафиотите, който му се показали, че са от ГДБОП. Те му обяснили, че не е арестуван, а го викат в качеството на очевидец. След като е изискал документ въз основа, на който желаят да го разпитат, служителите на реда незабавно попълнили призовка, споделя още Коцев.

Той попитал къде би трябвало да отиде, а те му дали отговор, че ще го отведат. " Не се тормозете госпожа (полицаите към майката на Коцев - бел.ред.) единствено за информация е!

Викам си, да бе, информация! И по този начин седнахме в колата. Говорихме напълно другарски. Изобщо бяха извънредно общителни ", написа в обявата си Коцев.

В постройката на ГДБОП служителите на реда извадили листове и споделили, че през април от персоналния профил на Коцев във " Facebook " е имало обява - " Борисов, времето ти свършва, идва времето на националната обич с пушки и сопи ", която била опасност към премиера.

Коцев е декларирал, че даже не помни какво е писал преди толкоз време и попитал служителите на реда от кое място знаят, че профилът ми не е бил хакнат.

" Те ми споделят - сигурен ли сте, че ви е хакнат? Викам, господа не съм сигурен в нищо. Защото, в случай че е хакнат би трябвало, да вземем всичките ви устройства от вас, с които е обвързван профила. Казах - а не благодаря! ", написа още мъжът.

Служителите на ГДБОП го питали за какво е писал това против премиера. В отговор той им декларирал, че България е свободна страна и всеки може да написа каквото желае във " Facebook ". Антимафиотите поискали това да бъде записано.

След това под диктовка на служителите на реда Коцев трябвало да запише, че не желае да убива премиера. " Викам - но в действителност ли да го напиша? Те викат - не по този начин, не е добре, напишете, че се разкайвате за думите си. Казах - ще го напиша, само че не се разкайвам ".

Полицаите го попитали дали контактува с човек с профил Ванче Михайлов. Коцев декларирал, че не е сигурен, само че счита, че познава подобен профил. Полицаите го питали дали познава и други хора, които псуват премиера и поискали имената им. Той отказал.

След един час бил пуснат.

" Казаха ми това си остава тук, нали! Викам да, ок ". Коцев обаче се свързва с негов другар публицист, с цел да осведоми медиите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР