Васил Едрев е кмет на община Айтос от 2011 г.

...
Васил Едрев е кмет на община Айтос от 2011 г.
Коментари Харесай

Васил Едрев: Вторият ми мандат е по-добър, благодаря на всички съветници

Васил Едрев е кмет на община Айтос от 2011 година Той е приключил Шуменския университет. Работил е в разнообразни районни полицейски ръководства на област Бургас. Бил е шеф на ОДМВР – Бургас. Непосредствено преди да стане кмет е работил в частна компания.
Г-н Едрев, към този момент е подготвен Общият организационен проект на общината, каква визия дава той отсега нататък и кои проблеми взема решение?
- Общият организационен проект на Община Айтос е изцяло подготвен, внасяме го за утвърждение на съвещанието на Общинския съвет в края на м. януари. Изготвянето на Общ устройствен план беше сериозна задача с необятно публично присъединяване, полемики на специалисти за предназначението на обособени територии, отзиви на жители и компании, идентифициране на проблемите и вземане предвид със съществуващите проекти и стратегии. Общ устройствен план на Община Айтос е направен по силата на съглашение с Министерството на районното развиване и благоустройството. С проекта е избрана общата конструкция на територията - жилищни и индустриални територии, териториите за озеленяване, за спорт и развлечения, за публично обслужване, за обекти на културно-историческото завещание, за вилно строителство, територии за уреди на техническата инфраструктура, аграрни и горски територии и така нататък Определени са устройствените зони за всяка от териториите.
Има изясненост кои територии са обществена държавна благосъстоятелност и обществена общинска благосъстоятелност и режимът на тяхното устройство. В този смисъл Общ устройствен план дава цялостна визия на територията на Община Айтос и какво ще се случва на нея в бъдеще. Представени са положението, трендовете, целите и прогнозите за развиване на територията на община Айтос. Планът вкарва всички нужни правила и нормативи за устройство на територията за интервала на деяние. Дава и по-големи благоприятни условия за вложения и строителство на територията на общината, както и за кандидатстване и финансиране по национални и оперативните европрограми.
Като цяло каква беше миналата 2017 година година за община Айтос?
- Беше динамична година. Бих я определил като подготвителна за сериозната строителна стратегия, която ни следва през 2018 година. Година, в която подписахме контракти за финансиране на европейски планове и беше утвърдено финансиране по планове с решение на Министерски съвет. Година на доста публични поръчки по планове, на обжалвания и още веднъж оповестяване на поръчки. В последна сметка, сполучливо финализирахме процедурите по най-важните планове, по които ни следва доста работа през новата година. Завърши една доста тежка процедура по плана за благоустрояването на парк " Славеева река " и тази пролет ремонтните действия по благоустрояването на парка ще стартират.
В началото на 2017 година подписахме контракт за финансиране на план за създаване на пречиствателна станция в Айтос на стойност 19 млн. лева Одобрени бяха средства по общински план за реорганизация и рехабилитация на улична мрежа от 5.5 километра на територията на град Айтос. Проектът е на стойност от близо 2 млн. лева Средствата са от Държавна фирма " Земеделие ", по размер 7.2. През последните месеци на 2017 година размразихме значими за община Айтос планове. Одобрено беше финансиране на ремонт на ВиК-мрежата в селата Карагеоргиево и Мъглен, както и за водоснабдяването на с. Чукарка от деривация Камчия. През 2017 година доста интензивно проработи Местна инициативна група - Айтос - гражданско съдружие, което приготви Сратегия за локално развиване. Тя беше утвърдена за финансиране с близо 3 млн. лева Това е триумф, които се дължи на самодейността на жителите и обезпечава финансиране за доста локални планове в обществения бранш, локалния бизнес и Неправителствени организации. Имаме планова подготвеност по ограниченията на Стратегията в съвсем всяка сфера - обществена политика, спорт, инфраструктура, просвета, благоустрояване. Започнахме и осъществяването на взаимен план със Специалната администрация на провинция Одрин, Турция по стратегия за трансгранично съдействие България-Турция. За първи път имаме средства и опция да закупим техника и съоръжение за възобновяване и запазване на зелената инфраструктура и за разделно събиране на зеления боклук. Подписахме контракт за осъществяването на план в партньорство с Гьотеборг, Швеция за даване на обществени услуги на хора в неравностойно състояние на основата на положителния шведския опит в обществената сфера. Бяха осъществени поправки на улични и тротоарни настилки в града и в с. Пещерско. Получихме финансиране и за създаване на Спортен комплекс в с. Карагеоргиево. Работихме и продължаваме работата по още няколко обществени плана. Приключихме годината с доста добра планова подготвеност за кандидатстване по оперативните стратегии. Мисля, че като цяло 2017-та беше добра планова година.
С реализацията на кои планове се гордеете най-вече?
- Доволен съм, че планът за създаване на Пречиставтелна станция в Айтос, който е с отминалост 7-8 години, потегли сполучливо през 2017 година Радвам се, че завършиха тежките процедури по другия значим за айтозлии план - благоустрояването на парк " Славеева река ". Ще бъда доста благополучен, когато дефинитивно приключат строителните действия по тези два плана.
Какви бяха за Вас най-сериозните тествания през първите две години на сегашния Ви мандат?
- Те са свързани най-много с тези два плана. Изпитание за всеки кмет са дългите процедури, обжалванията на публичните поръчки, които са на по-висока стойност, пропуснатото време за действително строителство, при обезпечено финансиране. Процедурите са тромави, има периоди, които би трябвало да се съблюдават, а е мъчно да обясниш на жителите, че обезпеченото финансиране през днешния ден не значи осъществяването на плана на следващия ден или вдруги ден.
Как стои общината във финансово отношение?
Община Айтос е финансово постоянна. Приключихме 2017 година без отговорности и просрочени заплащания. Имаме реален и уравновесен план за бюджет`2018 и повече средства в капиталната стратегия за тази година. Имаме опция да предвидим средства за съфинансиране на планове по Оперативна програма и за финансиране на локални планове, за поправки на уличните настилки и общински пътища. Всички общински действия са добре обезпечени. Очаквам финансова непоклатимост на общината и през 2018 година
Изпълнението на кои планове следва през 2018 година?
-Предстои ни година със сериозна строителна стратегия по плановете, по които работихме през 2017-та. Задача №1 е благоустрояването на парка. Осигурено е финансиране от 1.6 млн. лева Започваме действително и строителството по най-мащабния план - Изграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води в град Айтос, която би трябвало да открием през 2019 година Предстои да осъществяваме плановете за спортното игрище в Карагеоргиево, ВиК-мрежата в трите села, плана за уличните настилки в града. Имаме подготвен план за реорганизация на Зоопарк - Айтос, с който ще аплайваме за финансиране по Програмата за трансгранично съдействие. Ще имаме доста работа и по планове в обществения бранш на Стратегията за локално развиване на МИГ. Изпълняваме планове за обществени услуги, дейностите по които не престават и през 2018 година и за които ще търсим резистентност и в идващите години. Това са планове за дома за остарели хора, за социална столова за обществено слаби фамилии, за грижа за възрастни и хора в неравностоно състояние и така нататък Оптимист съм и чакам една по-добра година за Община Айтос, повече осъществени и повече утвърдени планове.
Как оценявате взаимоотношението си с Общинския съвет?
- Това е вторият ми мандат като кмет на Община Айтос и бих го определил като по-добрият мандат, що се отнася до взаимоотношението с Общинския съвет. През последните две години работим в синхрон. Срещам цялостно схващане от управлението и политическите сили, показани в Съвета. Има разногласия, има динамичност и разисквания, само че постоянно стигаме до консенсус по значимите проблеми и решения в заседателната зала. Използвам опцията да благодаря на всички общински съветници за положителната взаимна работа през 2017 година Надявам се, че по този начин добре ще работим и през новата година.
А с централната власт?
- Срещаме схващане от централната изпълнителна власт. Факт е, че единствено през 2017 година Министерски съвет утвърди три общински плана за финансиране, демонстрира заинтригуваност и положително отношение към проблемите на общината и хората. С решение на Министерския съвет на общината беше възложен и заключеният от години казармен терен в центъра на града. Много добре и сполучливо работихме по програмата за енергийна успеваемост за санирането на жилищни здания в Айтос, и в следствие - над 300 айтоски фамилиите имат актуализирани жилища.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Бургас  Център за кариерно насочване ще оказва помощ на бургаските възпитаници Център за кариерно насочване ще оказва помощ на бургаските възпитаници  Пострадали от наводненията в Бургаско готвят митинг Пострадали от наводненията в Бургаско готвят митинг  Бюджет 2018 на Община Бургас - уравновесен и обезпечаващ всички сфери Бюджет 2018 на Община Бургас - уравновесен и обезпечаващ всички сфери  В Бургас създават сувенири за българското европредседателство В Бургас създават сувенири за българското европредседателство  15 нови случая на инфектирани с трихинелоза в Бургаско през декември 15 нови случая на инфектирани с трихинелоза в Бургаско през декември Интервю Още Васил Едрев: Вторият ми мандат е по-добър, благодаря на всички съветници
Васил Едрев е кмет на община Айтос от 2011 година Той е приключил...
Севделина Джонгарска: Изпращаме десетки възпитаници с повреден слух на Кметът на Сливен Стефан Радев: Проблеми постоянно ще има, въпросът е Кристияна Любенова: Когато знаеш какви са правата ти, не си безза Кметът на Велики Преслав: Със закон за Великите остарели столици иск коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Полицай знаел, че Росен Ангелов живее в...
Полицай от Своге е знаел, че причинителят на шесторното ликвидиране в Нови Искър Росен Ангелов, разгласен за национално търсене преди 8 го...
Какво ви чака тази седмица съгласно зодият... Следпразнична меланхолия... 5-те зодии с максимален КЪСМЕТ през януари Държавата ще помогне на общинските лечебни заведения... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 10 януари
Овен На напред във времето може да излязат интриги, с които ще би трябвало да се справите. Отговорността ще е основната дума при решаването на въп...
Изригващ вулкан глътна камера, само че тя съумя... Журналист: Има данни, че " Килърите " подгот... Стана ясно какво е оръжието, употребявано прочие.. Синдикатите на Министерство на вътрешните работи са подготвени да активизира... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Икебаната пусна ария за Корнелия Нинова...
Певецът Деян Неделчев-Икебаната пусна новата си ария, въодушевена от соцлидера Корнелия Нинова. Потенциалният шлагер " Минавам на алено "...
Сега е европредседателството, време е за д... Новините: Най-важното за деня, 9 януари Каракачанов де факто призна, че природозащ... Нинова: Правителството съдбовно закъснява и...  www.expert.bg  При 4 неправилни изпреварвания водачите ще би трябвало да се явяват на изпит При 4 неправилни изпреварвания водачите...  Лекари от Лекари от " Пирогов " и ВМА избавиха 4-месе...  Каракачанов на процедура призна, че митингите не са против втория въжен превоз в Банско Каракачанов на процедура призна, че проте...  Стивън Хокинг даде скъп съвет на хората с меланхолия Стивън Хокинг даде скъп съвет на хората...  www.iwoman.bg  Момиче, стой се и се вслушай в себе си Момиче, стой се и се вслушай в себе си  Хю Грант ще става баща за 5-ти път Хю Грант ще става баща за 5-ти път  Това са 3-те зодии най-силна вътрешен глас Това са 3-те зодии най-силна вътрешен глас  Дневен ЛЮБОВЕН хороскоп за 10 януари Дневен ЛЮБОВЕН хороскоп за 10 януари  http://www.sportlive.bg  Българките научиха съперничките си в пресявките в Мелбърн Българките научиха съперничките си в пре...  Коутиньо - момчето със сбърканата фантазия и вълшебните крайници Коутиньо - момчето със сбърканата фантазия...  Барселона привърши парите за прехвърляния Барселона привърши парите за прехвърляния  Секси близначка въодушевява Гълъбинов да бележи (СНИМКИ) Секси близначка въодушевява Гълъбинов да... Интервю Още Васил Едрев: Вторият ми мандат е по-добър, благодаря на всички съветници
Васил Едрев е кмет на община Айтос от 2011 година Той е приключил...
Севделина Джонгарска: Изпращаме десетки възпитаници с повреден слух на Кметът на Сливен Стефан Радев: Проблеми постоянно ще има, въпросът е Кристияна Любенова: Когато знаеш какви са правата ти, не си безза Кметът на Велики Преслав: Със закон за Великите остарели столици иск Нови Най-четени Най-коментирани Правителството отпусна 10 млн. лева и нова постройка на Софийския универси... 8 0 Васил Едрев: Вторият ми мандат е по-добър, благодаря на всички съветни... 46 0 Слънчевите очила и за какво да ги носим и през зимата... 43 0 Взрив пред кафене в центъра на Монтана... 78 0 Патриарх Ириней: Сърбите би трябвало да благодарят на Бога за Вучич... 88 0 Дневен хороскоп за 10 януари 5969 0
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР