Васил Димитров, на 46 г., от село Микрево, бе пребит

...
Васил Димитров, на 46 г., от село Микрево, бе пребит
Коментари Харесай

Роми клаха с коса мъж от Микрево, докато им пречи да му откраднат люцерната (СНИМКИ 18+)

Васил Димитров, на 46 година, от село Микрево, бе пребит от локални роми, които му откраднали девет бали люцерна. Около 19 ч. в петък 69-годишната майка на потърпевшия била на равнищата и видяла, че на полето, където тримата й синове отглеждат люцерна за животните, има каруци и мъже. Възрастната жена незабавно позвънила на телефоните на синовете си, които хукнали към парцела, написа Струма бг .

Пръв дошъл на място синът Славчо и видял четирима роми от селото с две каруци, натоварени с неговата люцерна. Ромите избягали към реката, където укрили в къпинаците краденото от предходни курсове.

След минути дошъл сърдит и другият брат, Васил, и почнала препирня с мургавите апаши, които отхвърлят за кражбата. Единият от тях почнал да постанова Васил, замахнал и с косата. Вследствие на мелето Васил Димитров е със синини и порезни рани на глава и по ребрата.

Другият брат, Славчо, алармирал на тел. 112 и на място пристигнали кола за спешна помощ от Кресна и служители на реда от РУП – Сандански. Ето и описа на пострадалите братя пред кореспондент на вестник „ Струма “:

„ Майка ми беше на другата равнища, намираща се на към 400 м над тази, и видяла каруци и хора да се мотаят там. Веднага ми се обади, възпламених колата и потеглих, видях, че роми косят трева и че от балите, които бяха покрити, 9 на брой липсват. Това е половината от 4-те ни декара люцерна, която гледаме за животните. Като ме видяха ромите, които бяха четирима и с две каруци, избягаха към р. Струма. Тръгнах през различен път да ги пресрещна. Започнаха да ме заплашват, че ще ме бият. В този миг дойде и брат ми Васил, защото му бях съобщил къде се намирам. Като го видяха и него, главатарят на групата крадци Симо-Саит се опита да избяга с каруцата “, споделя Славчо Димитров.

Пострадалият Васил добавя описа: „ Тогава аз го настигнах, качих се в каруцата, с цел да го задържа до идването на полицията, а Симо стартира да ме постанова с юмруци в лицето и тялото. Замахнаха даже с косата да ме ударят, добре че се мръднах, другояче не знам какво щеше да се случи. През това време бяха пристигнали и с другата каруца, всеки ме удряше където свари, едвам се отървах жив от тази паплач крадлива. Дойде брат ми и те се разбягаха без каруците. С други хора от селото се разпръснахме и открихме хвърленото сено в едни къпини. През това време към 50 роми се събрали пред къщата ми. Дошли да ме бият, с цел да си вземат каруците. Полицаите, които дойдоха на място, описаха всичко. Екипът от незабавното обработи раните по лицето ми.

Интересно обаче е, че този Симо, който ме атакува, ми споделиха, че не са го заловили, тъй като отишъл в Германия да си прибере дамата, само че това е цялостна неистина съгласно мен, някъде се е скрил.

Много постепенно и тромаво реагират от полицията, пристигнаха след 30 минути, можеха да ме убият. Бързо се реагира в Англия да вземем за пример. В Лондон за 8 минути са се отзовали при последния атентат. Работих 6 година в Барселона, там станах очевидец на един побой сред мароканци и испанци. За по-малко от 5 минути пристигнаха няколко патрулки, като едната съпровождаше до мястото на случая и колата за спешна помощ. Кога ще бъде по този начин и при нас? Никога!

Ромите са единни и когато са дружно, стават доста нападателни. Държавата им дава доста права, ние работим и за тях, закони няма, това е главното, поради което се случва всичко. Но аз няма да оставя нещата по този начин, в понеделник ще си извадя здравно и ще ги осъждам.

Работя по градежи, къде по какъв начин има, само че имаме животни, по тази причина виждам и люцерна, само че ето – най-после ще пристигна някой си и ще ти открадне всичко. Къде ни отива трудът по-късно, пък и тупаници да ядеш от горната страна на всичко, къде го има това безсрамие?! Ние не сме единни, това е неприятното при нас, българите. Докато не се случи съдбовното, си затваряме очите.

Тук при нас, в Микрево, е ужасно, няма седмица без домова кражба, ромите си влизат в къщите, като че ли са си вкъщи. Имаше един Митрето, отново ром, постоянно крадеше от къщите, вкараха го в пандиза скоро, само че в този момент отново го гледаме на независимост. Уж неприятно му ставало, на болен се е правил и ето на – отново е на независимост “, обезпокоен и сърдит споделя Васил Димитров.

На двора в фамилната къща на Димитрови дойде и различен пострадал от циганските обири – Славчо Кирянски. Той сподели: „ Оправия няма, обири, обири, обири. Този, добре известният Митрето, влиза и в моята къща няколко пъти, извадих му револвера и той се уплаши. Няма оправия в тази страна. Нямаме задоволително служители на реда в селото, по тази причина е по този начин, двама-трима са. Как да реагират, вървят по командировки и оня ден при този побой нямахме в селото нито един служител на реда. Наложи се от Сандански да идват”, добави Кирянски.

69-годишната майка на пострадалите Роза дойде от равнищата през вчерашния ден по обяд и възмутена сподели: „ Навремето ромите имаха боязън от полиция, нямаше такива побоища и обири, само че в този момент е ужасно към този момент. Разпуснаха ги до безсрамие, страната им дава всичко наготово. А ето аз, бедна пенсионерка, на тези години вървя да работя на частно по нивите, с цел да изкарам някой лев над мизерната ми пенсия от 170 лева Едва вървя към този момент, но на страна не й пука, а мангалите мързелуват, крадат и лежат, само че са по-добре от нас, тъй като ни ток, ни вода заплащат. Помощи за всичко взимат, та и плесници раздават, когато на всичко от горната страна са отговорни. Нас никой не ни пази към този момент.

По Живково време беше добре за всички, ще има до го търсим, тогава имаше боязън от управляващите, имаше закони. Сега няма нищо, единствено празни приказки “, заключи възмутената майка на трима синове от Микрево.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР