Васил Божков ще спре финансирането на Левски, ако внесеният законопроект

...
Васил Божков ще спре финансирането на Левски, ако внесеният законопроект
Коментари Харесай

Божков спира финансирането на Левски, ако законопроектът влезе в сила

Васил Божков ще спре финансирането на Левски, в случай че импортираният законопроект от Валери Симеонов и още шестима депутати влезе в действие. Това излиза наяве след срещата сред последователи на “сините ” и управлението на клуба.

Официална информация няма, само че съгласно някои медии Божков е уведомил за обстановката последователите на “сините ” на вчерашната среща, която продължи близо два часа и след нейния край не бяха оповестени никакви детайлности за диалозите.

Според източници, Божков е оповестил пред последователите, че желае поддръжка от тях, откакто бизнесът му е заплашен.

Законопроектът, импортиран от Валери Симеонов и още 6 депутати в Парламента, планува всички лотарийни игри, като се изключи бинго, кено и лотария, да могат да се провеждат единствено от Държавно дружество “Български състезателен тотализатор ”. Това значи, че лицензите на Национална лотария и Лотария България ще бъдат отнети, като подобен за лотарийни билети ще има само Българският състезателен тотализатор. (в България лиценз за лотария имат три компании – Българският състезателен тотализатор, който е държавен, както и две компании на Васил Божков). Както е известно, министър председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев поддържаха настояванията на Симеонов. Националната лотария е общоприет спонсор на Левски от една година.

Божков е споделил, че в случай че няма
лотария, няма да има опция да дава пари на Левски и те би трябвало да решат по какъв начин да се избавя отборът. Божков е подчертал, че до момента е направено доста с школата на клуба и стадиона, само че нещата стопират дотук и почитателите би трябвало да вземат решение какво ще се случи отсега нататък. Босът на “сините ” е допълнил, че страната му взима бизнеса и желае да го банкрутира, а случи ли се това, няма по какъв начин да дава пари за Левски. Божков е призовал почитателите да се провеждат, с цел да не стане законопроектът факт и да се срещнат с премиера Бойко Борисов. Нова среща с почитателите ще се организира на 22 януари, още веднъж на “Герена ”. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР