“Васил Божков се опитва да прави същото, което направи банкерът

“Васил Божков се опитва да прави същото, което направи банкерът ...

Гешев е сериал, който сме гледали.


“Васил Божков се опитва да прави същото, което направи банкерът Цветан Василев. Това е сериал, който вече съм гледал“, каза Иван Гешев. Така шефът на държавното обвинение предложи на обществото личното си мнение, вместо задълбочено и обективно разследване на новия криминален сюжет по върховете на властта. Но това не е нещо, което не сме гледали.

Иван Гешев сравнява Божков с бившия мажоритарен собствен на КТБ Цветан Василев, който “пропя“ за връзки и схеми с хората по върховете на властта, след като му свиха бизнеса и избяга в Сърбия.

Ако приемем, че сега се случва същото, то и Иван Гешев не е мръднал на йота. Той бе наблюдаващият прокурор по делото “КТБ“, който, кацна на Луната с дизелов двигател (по собствените му думи), но не видя връзка между банката и нещо много по-земно като Делян Пеевски.

Прокурор Гешев все така отказва да тръгне по твърденията на “престъпните босове“ и продължава да пази политическата стабилност.И този сериал си е същият.

В класически кримки смелите прокурори се борят с мафията и със страховете си. Когато успеят да притиснат престъпните босове, сюжетът изисква да ги накарат да “пропеят“. Ако мафиотите “пропеят” за хората във властта, които са ги покровителствали, омертата се пропуква и смелите прокурори стават легенди. Държавите, където има смели и независими прокурори, имат по-свободни и по-богати граждани.

Източник: mediapool.bg