“Васил Божков се опитва да прави същото, което направи банкерът

...
“Васил Божков се опитва да прави същото, което направи банкерът
Коментари Харесай

Гешев е сериал, който сме гледали

“Васил Божков се пробва да прави същото, което направи банкерът Цветан Василев. Това е сериал, който към този момент съм гледал “, сподели Иван Гешев. Така шефът на държавното обвиняване предложи на обществото персоналното си мнение, вместо задълбочено и обективно следствие на новия престъпен сюжет по върховете на властта. Но това не е нещо, което не сме гледали.

Иван Гешев съпоставя Божков с някогашния мажоритарен личен на КТБ Цветан Василев, който “пропя “ за връзки и схеми с хората по върховете на властта, откакто му свиха бизнеса и избяга в Сърбия.

Ако приемем, че в този момент се случва същото, то и Иван Гешев не е мръднал на йота. Той бе наблюдаващият прокурор по делото “КТБ “, който, кацна на Луната с дизелов мотор (по личните му думи), само че не видя връзка сред банката и нещо доста по-земно като Делян Пеевски.

Прокурор Гешев все по този начин отхвърля да тръгне по изказванията на “престъпните босове “ и продължава да пази политическата непоклатимост.И този сериал си е същият.

В типичен кримки смелите прокурори се борят с мафията и със страховете си. Когато съумеят да притиснат незаконните босове, сюжетът изисква да ги накарат да “пропеят “. Ако мафиотите “пропеят” за хората във властта, които са ги покровителствали, омертата се пропуква и смелите прокурори стават митове. Държавите, където има смели и самостоятелни прокурори, имат по-свободни и по-богати жители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР