Васил Божков обяви, че Наско Сираков ще получи акциите на

...
Васил Божков обяви, че Наско Сираков ще получи акциите на
Коментари Харесай

Наско Сираков ще получи акциите на Левски, обяви Божков

Васил Божков разгласи, че Наско Сираков ще получи акциите на клуба, откакто почитателите гласоподаваха в онлайн анкета на профила на Божков във Facebook. Четирите най-обсъждани кандидатури бяха тези на Наско Сираков, Константин Папазов, Националния клуб на последователите и Тръст „ Синя България “, като беше дадена опция и за прибавяне на други персони и организации от потребителите. Сред предложенията се появиха и имената на премиера Бойко Борисов, който към този момент отхвърли да му бъдат джиросани акциите на " Левски ", и на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. 

" През януари предадохте ПФК " Левски ", май месец го хвърлихте в задкулисието. Слабият и комплициран министър председател Бойко Борисов, даващ непрестанно препоръки за собствеността и какво да се случва с тима, не посмя да поеме отговорността за „ обичания “ си клуб. Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при единодушие от негова страна. Успех на „ Левски ", обяви през днешния ден Васил Божков на страницата си в обществената мрежа.

Любопитното е, че предходната седмица в ефира на bTV Георги Попов, който е притежател на мажоратирания пакет (близо 87%) от акциите на " Левски ", разгласи че е разговарял с Наско Сираков, който се е съгласил да поеме отговорността за собствеността на " сините ". Това стана малко след несполучливото джиросване на акциите на Борисов. 

А до момента в който разногласието за акциите и финансирането на " Левски " към момента продължава, главният източник на средства за клуба за последните 3 месеца се оказаха почитателите. Съобщението за това излезе на формалната страница на " сините " във Facebook.  В интервала от февруари до април " Левски " е генерирал доходи от близо 2 млн. лв., като последователите на тима са събрали над 1 милион и 700 хиляди лв., което е 88 % от всички доходи. Средствата са пристигнали под формата на дарения, продукти, билети и абонаментни карти. От друга страна, разноските на " сините " са близо 2 милиона и 243 хиляди. От тях 47% са за заплати, осигуровки и налози, 16% разноски към Национална агенция за приходите и 14% организация за мачовете на първия тим. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР