Васил Божков може да избере защитната си стратегия и да

...
Васил Божков може да избере защитната си стратегия и да
Коментари Харесай

Гешев: Кой е Божков? С хибридните си атаки цели дестабилизация на прокуратурата

Васил Божков може да избере защитната си тактика и да приказва каквото изиска. Кой е Божков? Поредният обвинен от редица олигарси, както вие ги наричате, които се укриват от правораздаването! Така отговори основният прокурор Иван Гешев на журналистически въпрос, касаещ развиването на проблема с връщането на предприемача в страната. 

" Връщането му не зависи от българските държава и прокуратура. Прокуратурата си е свършила работата, като е подала е съответните документи. Резултатът зависи от ОАЕ. В страни отвън Европейски Съюз решението е политическо на съответната страна. Атаките на Божков са хибридна офанзива, която цели да дестабилизира страната и в частност прокуратурата. Пак дублирам - хибридна офанзива ", изтреля той.

Днес основният прокурор бе в град Пещера, дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. По-рано през днешния ден в обитаемоте места от общината се е провела акция по битка с битовата престъпност.

Днес Апелативният профилиран съд ще прегледа ограниченията за неотлонение на обвинените по аферата " Бобокови ", стана ясно още от изказването му. 

" Препоръчвам на всички жители да прочетат протокола от разпита на един от обвинените и ще разберат  по какъв начин се прави опит да се унищожи бъдещето на децата ни и природата ни, да отровят живота ни и на гърба на това да се печели ", показа още Гешев. И добави:

" Върховен касационен съд е образувала инспекции по 14 от най-големите приватизационни покупко-продажби, в това число и тази за " Кремиковци ". Действията са подхванати откакто ДАНС е предала отчет за най-мащабните покупко-продажби на прехода. Прокурорите ще ревизират дали има доказателства за осъществени закононарушения и дали през годините са формирани наказателни производства по съответните случаи. Ще се ревизира и дали са изтекли давностните периоди ".

" За нищожните покупко-продажби няма отминалост. В един различен интервал, по времето на различен основен прокурор държавното управление лиши опцията на прокуратурата да преследва оскъдни приватизационни покупко-продажби. Това беше направено умишлено и бе с политическа цел, с цел да може да се краде безнаказано. В момента прокуратурата няма такива пълномощия, само че може да алармира до съответните министерства, с цел да може по правосъден ред се разгласят тези покупко-продажби за оскъдни ", изясни Гешев.

Главният прокурор добави, че към този момент се касае само за 14 от над 7 000 приватизационни покупко-продажби, без да се брои " общинската приватизация ". Предстои да се сътвори нужната организация за по-мащабни инспекции.

" Приватизацията бе развой, в който бе ограбено 90% от българското население, а завоюваха единици. Много хора бяха ограбени от този неправдив престъпен преход ", посочи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР