Васил Божков има широкоспектърна криминална дейност, като голям сегмент от

...
Васил Божков има широкоспектърна криминална дейност, като голям сегмент от
Коментари Харесай

Иван Гешев обясни за криминалната дейност на Васил Божков

" Васил Божков има широкоспектърна престъпна активност, като огромен сегмент от нея са тъй наречените културно-исторически дейсноти, други ги назовават артефакти. Към момента са конфискувани над 4000 предмета, при законно регистрирани 200. Очакванията на прокурорите е, че броя на тези предмети с белези на културно-исторически полезности, може да надвиши 10 000, а може да доближи и 20 000 ". Това разкри в предаването на Канал 3 " Офанзива с Любо Огнянов " основният прокурор. Иван Гешев.

" Голяма част от тези предмети са със следи от пръст, с надписи от съответни елементи на България, с имена евентуално на иманяри, които са ги изкопали, т.е. са ги откраднали от Българсия народ. Това е единствено един дребен сегмент от следствието против Васил Божков, има още доста сегменти с евентуално противозаконен темперамент, за които се изсиква възнаграждение ", добави той.

Гешев разяснява и изказванията, че Божков не е желал такса " успокоение ": " Каквото и да кажа, ще е нечиста сделка. Трябва да бъде ясно, тъй като казахте подкупи, отговорен е този който дава, както и този който получава. Тази защитна тактика, че който дава е почтен, а този който взима е отговорен, не е изъдржано от юридическа позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР