Васил Божков е задържан вероятно в Обединените арабски емирства. Това

...
Васил Божков е задържан вероятно в Обединените арабски емирства. Това
Коментари Харесай

Васил Божков вероятно е задържан в Обединените арабски емирства

Васил Божков е арестуван евентуално в Обединените арабски емирства. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев.
Гешев сподели, че се чака още на следващия ден да дойдат формалните документи за това. Кога ще бъде екстрадиран у нас, Гешев добави, че зависи от локалното законодателство. Главният прокурор сподели още, че дружно с Божков е арестувано още едно лице, чиято идентичност не е доказана. Задържано е и трето лице.
По-рано от пресслужбата на " Нове Холдинг " разпространиха изявление на предприемача и оповестиха, че то ще е " последното му медийно изказване за неустановен интервал от време ". Ето какво гласеше то:
" Налагането на запори на сметки на компании и частни лица без влезнал в действие инспекционен акт е нелегално.
Изземването на имущество на частни лица без правосъдно предписание е нелегално.
Изземването на предмети със международна културно-историческа стойност от музей без правосъдно предписание е нелегално.
Изземването на предмети на над 6 хиляди години в торби и чували за отпадък е закононарушение против културното завещание, директно предизвикало тяхното заличаване. Унищожаването на културно и историческо завещание се смята за закононарушение по интернационалното право, както и, при избрани условия, като закононарушение против човечеството.
Предявяването на задочни обвинявания с назначени служебни бранители, в случай, че лицето не е малолетно или обществено едва и не е било публично призовано, и има свои упълномощени бранители е жестоко тъпчене на правото на отбрана и е нелегално.
Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.
Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е освен нелегално, само че е и жестоко тъпчене на конституцията и е особено за ръководствата на Нацистка Германия и комунистическия режим в Съюз на съветските социалистически републики.
До произнасянето на съда не е потвърдено нито едно от изцяло случайно повдигнатите ми обвинявания.
Фирмите, свързани с лотарийните игри нямат неизплатени отговорности към хазната. Имат, обаче, импортирани над 500 милиона лв. такси и налози.
Аз нямам неизплатени отговорности към хазната. Но съм един от най-големите данъкоплатци в страната.
Това са обстоятелствата. Всичко останало са спекулации до доказването им в съда.
Призовавам прокуратурата да съблюдава българските и интернационалните закони и да се въздържа от непремерени и прочувствени прояви. Неуместни съпоставения, свързани с пенсионното обезпечаване, хипотетични съждения, целящи само да вменят виновност, освен уронват престижа на самия основен прокурор, само че и изрично доунищожават доверието в независимостта на тази институция ".
За изнасянето на сбирката на Васил Божков вижте ТУК.
И за всичко по случая досега - ТУК.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР