Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения. Той е обявен

...
Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения. Той е обявен
Коментари Харесай

Гешев: Божков е олигарх със 7 обвинения, пуснат е за издирване! Бизнесменът: Да ми звъннат


Васил Божков е обвинен по 7 обвинявания. Той е разгласен за общодържавно търсене, напуснал е страната, издадена е европейска заповед. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев.

“Ще поставим всички старания Божков да бъде доведен и изправен пред българския съд. Това е следващият олигарх, който е избягал от България. Не знам къде се намира Божков. Знам, че е отвън страната ”, сподели Гешев. Според него “крайно време е този престъпен преход да завърши ”.

Васил Божков изумен от изказването на Гешев

Главният прокурор го сподели това? Никой не ми се е обадил. Това съобщи пред сътрудниците от БГНЕС Васил Божков по отношение на това, че против него са повдигнати 7 обвинявания и че е разгласен за общодържавно и интернационално търсене.

Васил Божков бе изумен, че против него са повдигнати обвинявания, той попита защо са му повдигнати. Не знам, в случай че съм разгласен за търсене, защо да ме търсят като могат да ми се обадят. На въпрос дали ще се върне в България, Божков отговори, че е разполагаем. „ Аз съм си разполагаем, няма никакви проблеми. Не знам защо е издирването, мен никой не ме е търсил ”, акцентира още Божков. Има си телефони, какво значи разгласен за търсене, сподели още Божков.

Претърсиха офиси на Божков

Специализираната прокуратура и полицията влязоха по-рано през днешния ден в офисите на предприемача на улица „ Московска “, както и в централата на Националната лотария на улица „ Фритьоф Нансен “, които бяха претърсени.

Специализирана акция имаше и в Държавната комисия по
хазарта. Нейният ръководител Александър Георгиев беше арестуван за разпит, както и над 10 чиновници на ведомството.

Васил Божков се счита за един от най-богатите българи. През последните години той пое и футболния тим Левски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР