Васил Божков е бил галеник не само на ГЕРБ, но

...
Васил Божков е бил галеник не само на ГЕРБ, но
Коментари Харесай

Кадиев: Ако картинките на Божков са верни, той се е отчел на властта със 130 млн. лева

Васил Божков е бил любимец освен на ГЕРБ, само че и на Орешарски, и управляващите преди този момент. Това съобщи пред bTV Radio Георги Кадиев. По думите му предприемачът е бил под чадър от самото начало.

Днес обвиненият предприемач Васил Божков пусна обещаната " Истинска приказка " във " Facebook " под формата на комикси. " Всички прилики с действителни лица и събития не са инцидентни ", написа Божков за историята в картинки.

В приказката си Божков се връща към 2014 година и законодателни промени.  Кадиев изясни, че през 2013г. са направени законодателни промени, само че са изпуснати по нехайство лотарийните игри. Година по-късно той инициира промени, които да обложат лотарията с 15% налог върху оборота. В пленарната зала обаче предлагането не е признато, а ГЕРБ предизвикват нови промени. Така се резервира опцията, дадена по времето на кабинета " Орешарски ", само че с гласовете на ГЕРБ - " операторите " на хазартни игри " да си избират " какви такси да заплащат.

В серията картинки Божков загатва, че е плащал 20% от облагата от " Национална
лотария " под формата на рушвет, с цел да може тя да се полза по друг метод. В тази връзка Кадиев пресметна, че в случай че изказванията са правилни, това значи, че предприемачът е отчел на ръководещите 130 млн.лева за последните 5 години.

Той разяснява още, че евентуално сега Божков прави опит да подписа договорка с властта, с цел да няма последици за него. Според Кадиев, с цел да се стигне до сегашната обстановка, на Божков би трябвало да му е бил пожелан по-висок %. След като той не се е съгласил, те са му споделили: Добре, тогава ще вземем 100%, добави Кадиев.

Бившият зам.-министър на финансите разяснява още, че съжалява за протичащото се в министерството. По думите му е невероятно министърът да не е знаел какво се случва в държавната комисия по
хазарта или да не е забелязал неналичието на 700 млн.лв доходи в бюджета. Кадиев добави, че няма пояснение за какво прокуратурата не демонстрира интерес към протичащото се.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регист

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР