Васил Божков беше доведен в Софийската градска прокуратура под конвой.Разпитът

...
Васил Божков беше доведен в Софийската градска прокуратура под конвой.Разпитът
Коментари Харесай

Разпитът на Васил Божков продължава втори ден

Васил Божков беше доведен в Софийската градска прокуратура под ескорт.

Разпитът му продължава към този момент втори ден, откакто във вторник той прекара над 4 часа в предоставяне на показания.

Според информация на bTV, Божков е разпитван от прокурорите във връзка изказванията му, че е бил обект на рекет от страна на Бойко Борисов и Владислав Горанов по време на ръководството на ГЕРБ.

Адвокатът му твърди, че този проблем е бил тематика и на други негови от американски публични чиновници.

" Във всичките показания на Васил Божков попадат единствено Бойко Борисов и Владислав Горанов. Други лица безусловно няма. Това ви го подсигурявам ", твърди бранителят му Стоян Баумайер.

" Може би във фактологията, където се изясняват промените в Закона за хазарта, които са били импортирани от Георги Кадиев, има присъединяване на Менда Стоянова, Валери Симеонов,... само че те са като фактология. Ние успяхме да потвърдим, че Васил Божков в никакъв случай не е имал дейна роля в промените на закона. Не е негова самодейността. Той си е бил добре и преди промените, и по-късно. За него това не беше жизненоважно. Инициативата съгласно документите и доказателствата е пристигнала от Борисов и Горанов ", твърди още Стоян Баумайер.

В итнервюто за bTV той споделя още, че Божков е предал над 25 000 страници с документи и " записи " на американските служби, като в тях се съдържа и информация за " кухите компании " по отношение на опитите му да прави бизнес с Евгений Пригожин.

От Съединени американски щати обаче не са го разпитвали за съответни връзки с Пригожин, твърди Баумайер.

Той отхвърля да разяснява дали Съединените щати са склонни да го извадят от санкционния лист " Магнитски ", като споделя единствено, че следва Божков да направи още една стъпка по искане на американските управляващи в края на септември.

Баумайер отхвърли да посочи каква е тя, с изключение на с многозначителни пояснения като " mea culpa, заричане, санкция ", чиято сума не е избрана.

" Не е нещо изключително, не са някакви милиони. Просто той би трябвало да ги даде на неправителствени организации ", сподели юристът пред bTV.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР