Васил Божков беше докаран отново в прокуратурата под конвой, за

...
Васил Божков беше докаран отново в прокуратурата под конвой, за
Коментари Харесай

Докараха Божков в прокуратурата, за да продължи разпитът му

Васил Божков беше докаран още веднъж в прокуратурата под ескорт, с цел да продължи разпитът му пресечен през вчерашния ден. Той даде показания за това, че е плащал „ такса успокоение “, замесвайки имената на Владислав Горанов, Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Менда Стоянова.

Преди дни Божков се върна от Дубай, където пребиваваше последните три години. Той твърди, че се е върнал непринудено у нас, като сподели и документи за това. Прокуратурата обаче към този момент упорства, че предприемачът е в действителност екстрадиран.

Срещу Божков има редица обвинявания. По едно от тях той е арестуван за непрекъснато в ареста, само че юристът му Георги Гатев е подал тъжба против решението на съда и следва горната инстанция да се произнесе дефинитивно.

От отбраната на Божков споделиха, че той е имал така наречен възбрана до момента от две страни да се връща в България – и от Обединените Арабски емирства, и от Съединените щати, тъй като е „ политическо застрашено лице “. Единият от юристите му разяснява, че Божков е дал показания пред американските управляващи в подмяна да бъде изваден от листата „ Магнитски “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР