Васил Божиков говори за престоя си в Слован (Братислава) и

...
Васил Божиков говори за престоя си в Слован (Братислава) и
Коментари Харесай

Васил Божиков: Не става само с късмет, трябват и футболни качества

Васил Божиков приказва за престоя си в Слован (Братислава) и бъдещите цели на националния тим.

" Не беше леко. Не единствено за мен, само че и за доста други спортисти. За хората като цяло. Както знаете, съм в чужбина. Бях самичък през цялото това време. Беше тежко. Имах потребност да приключим сезона и да мога да се видя със фамилията ми. За благополучие никой от тима и от целия клуб не се болести. Поне до момента. Надявам се и за в бъдеще да нямаме проблеми.

Имаше боязън от неизвестността, тъй като първоначално ти просто не знаеш защо става въпрос. Говорят някакви неща по новините. В момента аз и тимът се усещаме по-добре, тъй като влязохме в естествен темп. Срещаме се с хора.

Ограниченията не са тези, които бяха в самото начало. Не можехме да излизаме от у дома. Не можехме да упражняваме дружно. Ходехме единствено в парка, с цел да тичаме и най-много един път в седмицата до магазина, без никакъв различен контакт с други хора. Правих си закуски, дори започнах да сготвям. Задобрях в кухнята. Отделно имахме подготвителен проект, който трябваше да съблюдаваме. По един или два пъти в деня имахме тренировки. Говорих със фамилията, с другари във видеочат. Отделно прочетох няколко забавни книги и изгледах много филми.

Не мога да кажа дали паузата е позитивна, или е негативна. Това ще го забележим след баражите. Имаше доста незнайни. Мачовете бяха отворени. След това не разрешиха да се пътува и отложиха всичко. Всички спортисти сред 3 и 4 месеца нямахме формален мач. Надявам се това да се отрази добре и идващият път, когато се съберем всички, да бъдем най-много здрави и да покажем на какво сме способни. Освен шанс, трябват и футболни качества, футболно достолепие. Когато дойдат мачовете, всички да бъдем здрави, в добра форма. Да дадем максимума от себе си. Не може единствено с шанс ", сподели капитанът на Слован пред " Диема ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР