Васил Байрактаров, един от най-успелите наши бизнесмени в САЩ, стана

...
Васил Байрактаров, един от най-успелите наши бизнесмени в САЩ, стана
Коментари Харесай

Българин отиде с 1000 долара в САЩ и вече има 160 луксозни апартамента в Чикаго

Васил Байрактаров, един от най-успелите наши предприемачи в Съединени американски щати, стана един от достойните българи за всичко, което прави за Црънча и за разпространение на българската просвета и обучение в Америка. В родното си доспатско село той построи състезателен парк за над 1 млн. лева и оказва помощ на локалното учебно заведение. Той беше награден от „ “, а премията връчи основният редактор на изданието Борислав Зюмбюлев на сестрата на Васил - Руска. Байрактаров се включи с видеообръщение:

" Америка ме научи да давам назад на обществото, в което пребивавам. Думите на Джон Кенеди: " Не какво страната ти може да направи за теб, а ти какво може да направиш за страната ти " пояснявам като: " Какво ти може да направиш за града си, за селото си, за парка, за учебното заведение, за болния комшия ". Казват, че Бог съди за положителното не по количество, а по това дали е от сърце. Аз знам, че моето е. ", сподели в обръщението си Байрактаров.

Байрактаров стартира на практика от нулата, откакто отпътувал за Съединени американски щати преди повече от две десетилетия. Той живее в Чикаго от 23 години. Завършил е езикова гимназия, а по-късно учил в УНСС, само че не съумял да приключи, тъй като след IV курс в университета му се удала опция за замине.

Васил с дребната си щерка - 11-годишната Оливия

Източник Сн.: Личен списък

" Имах 1000 $, само че бях с още трима души, които нямаха и толкоз, по тази причина ги похарчихме дружно ", признава емигрантът, представен от " 24 часа ". 

В началото работел като водач на тир и последователно започвал да купува свои камиони. Така придобил огромен автопарк със стотици камиони. Освен бизнес в превоза и логистиката Байрактаров развива сполучливо ползите си и в региона на недвижимите парцели.

Построил е, има и отдава чартърен над 160 първокласни жилището в Чикаго.

Вече е направил доста и за родното си село, което е на границата сред Смолянска и Благоевградска област, в най-източната част на региона Чеч, на 3 км от границата с Гърция. Допреди 30-ина години е било към община Сатовча.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР