Вашият руски свят е свят на страх, написа в отворено

...
Вашият руски свят е свят на страх, написа в отворено
Коментари Харесай

Легендата на балета Михаил Баришников критикува света на страха на Владимир Путин

" Вашият съветски свят е свят на боязън ", написа в отворено писмо до съветския президент Владимир Путин Михаил Баришников, легендата в балета, който се опълчва на съветското навлизане в Украйна, заяви Агенция Франс Прес.

Прочутият балетист, роден в Съюз на съветските социалистически републики и прекрачил желязната завеса през 1974 година, се обърна към съветския президент, откакто уеб сайтът на благотворителния план " Истинската Русия ", подсилен от известни дейци на културата в заточение, които се опълчват на военните дейности в Украйна, беше блокиран в Русия. Сайтът е наличен отвън страната.

В писмото Баришников написа: " Ние знаем по какъв начин да опазим полезностите на нашия съветски свят. А вашият свят, в случай че не се разсъни, ще почине от личните си страхове. Вие знаете от какво да се боите. И вярно. Вие знаете кое оръжие поразява тъкмо ", приключва Баришников, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проектът, учреден от Баришников, Борис Акунин и икономиста Сергей Гуриев, набра 1,2 милиона евро в поддръжка на украинските бежанци. Той е подсилен от създатели като писателката Людмила Улицка, музиканта Андрей Макаревич, журналиста Леонид Парфионов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР