Вашият пол и семеен статус държат ключа за разгадаване на

...
Вашият пол и семеен статус държат ключа за разгадаване на
Коментари Харесай

Овдовелите и разведените мъже са по-застрашени от сърдечна смърт в сравнение с жените

Вашият пол и фамилен статус държат ключа за разгадаване на риска от гибел в резултат на сърдечна болест, сочат резултатите от широкомащабно английско проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Оказва се, че овдовелите и разведените мъже са със доста по-голям риск от гибел в резултат на сърдечна болест, в сравнение с дамите със същия фамилен статус. Но самотните мъже са с по-малък риск от гибел поради сърдечна непълнота, в сравнение с самотните дами.

Специалисти под управлението на доктор Рахул Потлури от медицинския лицей "Астън " в Бирмингам откриха, че спрямо вдовиците, мъжете, чиито съпруги са умрели, са с 11 % по-голям риск от гибел в резултат на инфаркт. Засегнатите от сърдечна непълнота вдовци са с 10 % по-висок риск от гибел, а вдовците, наранени от атриална фибрилация (предсърдно мъждене) - с 13 % по-висок риск.

Засегнатите от атриална фибрилация разведени мъже са с 14 % по-голям риск от гибел в сравение с разведените дами. Дори измежду засегнатите от атриална фибрилация женени хора този риск е с 6 % по-висок.

Самотните мъже, наранени от сърдечна непълнота, обаче са с 13 % по-малък риск от гибел в съпоставяне със самотните дами.

"Резултатите навеждат на мисълта, че овдовелите или разведени мъже и самотните дами се нуждаят от поддръжка, с цел да може рискът от гибел за тях да стане по-малък ", съобщи Метин Авкиран от Британската фондация за битка със сърдечните заболявания.

Резултатите са получени въз основа на разбор на фамилния статус на над 1,8 милиона души, лекувани за сърдечно заболяване в Северна Англия през интервала 2000-2014 година, и на смъртността измежду тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР