Вашият дом е уютно място, където трябва да се чувствате

...
Вашият дом е уютно място, където трябва да се чувствате
Коментари Харесай

10 неща, които имаме вкъщи и трябва да изхвърлим

Вашият дом е уютно място, където би трябвало да се чувствате комфортно и безвредно. Но от време на време резервираме безполезни и даже рискови предмети там, които заемат прекалено много място и оказват отрицателно въздействие върху здравето ни.
Ето кои са нещата, които е по-добре да изхвърлим:

1. Пластмасови съдове

Да, тези пластмасови съдове са леки и не е нужно да ги миете, само че е по-добре да употребявате елементарни съдове, защото пластмасовите чинии и чаши са извънредно рискови за нашата планета. По-добре е да отделите няколко минути за миене, вместо да навредите на природата, нали?

2. Лак за нокти с изненада

Много лакове съдържат толуен, формалдехид, дибутил фталат и други рискови съставки, които могат да повлияят на нашето здраве. Маникюристите са изложени на риск от тежки болести: те всеки ден вдишват разнообразни химикали от лаковете и останалите артикули.
Запознайте се с всички съставни елементи в лака за нокти, преди да го купите.

3. Претоварени удължители

Всички ние използваме удължителни кабели вкъщи и постоянно забравяме за разпоредбите им за приложимост. Претовареният удължителен кабел може да провокира пожар.

4. Винил тапети

Основната " съставна част " във виниловите тапети е поливинилхлорид (или PVC.) Виниловите покрития за стени могат да отделят пари от винилхлорид. Дългосрочната експозиция на ниски равнища на PVC е обвързвана с токсичността в съвсем всяка съществена жива система.
Бъдете деликатни при избора на тапети. Опитайте се да експериментирате с багра, вместо с винилови тапети.

5. Временни мебели

Винаги се опитваме да създадем нашия дом комфортен, само че нищо не унищожава хубавия интериор по този начин, както краткотрайното обзавеждане, което нормално се купува, с цел да запълни пространството. Не купувайте този тип мебели, с цел да ги замените с по-добри по-късно. Вместо това, купувайте типичен мебели, които не губят цената си с течение на времето.

6. Грим с изминал период на валидност

Не се предлага използването на изтекли артикули за грим, защото те няма да работят по метода, по който би трябвало. Например, слънцезащитен лосион няма да отбрани вашата кожа, BB крем ще бъде съвсем транспарантен и по този начин нататък. Понякога гримът с изминал период на валидност може да провокира раздразнение на кожата и акне.

7. Освежители за въздух

Много освежители за въздух съдържат токсични химикали, които не са посочени на етикетите.
Можете да замените освежителя си с естествени етерични масла или даже парфюми, които ще накарат стаята ви да наподобява и мирише в действителност прелестно.

8. Разтегателен диван, вместо легло

Когато не се постанова да разтягате леглото си преди сън и имате в действителност комфортно легло, сънят ви ще бъде по-качествен.

9. Завеси за баня, които в никакъв случай не са били мити

Учените предизвестяват, че петната от сапун по завесата за баня в действителност са бактерии. Те могат да причинят разнообразни инфекции при хора със слаба имунна система.

10. Стари визитки и списания

Ако сте притежатели на остарели визитки, е време да ги изхвърлите. Не се нуждаете от тях и е по-добре да ги изхвърлите.
Изрезките от списания наподобяват в действителност добре в колаж или са потребни за дизайнери и други креативен хора. Но е време да се сбогуваме с всички остарели, прашни списания, които единствено основават неразбория.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР