Вашият черен дроб е един от вашите най-истински и най-трудолюбиви

...
Вашият черен дроб е един от вашите най-истински и най-трудолюбиви
Коментари Харесай

6 признака, че черният ви дроб е пълен с токсини

Вашият черен дроб е един от вашите най-истински и най-трудолюбиви другари. Мислете за него като вграден, ултра-ефективен неутрализиращ токсинините и занаятчия на още 500 функционалности, изброени в медицинските книги. Сега, като знаете какъв брой неща прави за вас, сте наясно, че би трябвало да се грижите добре за него.

Ето по кое време черният ви дроб плаче за помощ:

1. Болка в региона на черния дроб

Болката в горната дясна част на корема ви е знак, че черният дроб може да е в неволя. Обикновено това е тъпа болежка. Понякога обаче тя става много интензивна. Не забравяйте, че работата на черния дроб е да детоксикира и да оказва помощ на тялото да филтрира отпадъците, както и да оказва помощ на тялото да смила храната в хранителни артикули. Когато черният Ви дроб е обиден от заболяване, той не може да действа дейно, мъчително набъбва и тялото изпраща признаци на токсичност.

2. Подуване на краката и глезените

Когато пренебрегвате казуса, черният ви дроб се пробва да се възвърне с цената на образуването на белези. Колкото по-голяма е тъканта на белега, толкоз по-трудно е действието на черния дроб, което в последна сметка води до портална хипертония. Това провокира струпване на течност в краката (оток). Добрата вест е, че подуването е безболезнено. То може да засегне и двата крайници, глезените или бедрата. Въпреки това, гравитационният резултат прави отока най-видим в долната част на тялото.

3. Качване на килограми

Всяка година от ден на ден хора стартират здравословна диета и упражняват, само че към момента се борят с въпроси, свързани с тежестта. Ако усетите повишение на тежестта, което не наподобява да произтича от преяждане или нарушаване на хормона, може да желаете да обсъдите неправилна чернодробна функционалност с Вашия доктор.

Това, което се случва, е, че черният дроб не може да се оправи с всички нездравословни отрови (алкохол, изкуствени подсладители, диета с високи мазнини, някои медикаменти и т.н.). Единственото, което черният дроб може да направи, е да съхранява нефилтрираните отрови в мастните кафези. Тази неразбория няма да ви разреши да отслабнете, в случай че не помогнете на тялото ви да очисти натоварения черен дроб.

4. Алергии

Много постоянно алергиите са резултат от претрупан и муден черен дроб. Когато в кръвта има прекалено много субстанции, мозъкът ги разпознава като алергени и освобождава антитела и химикали (хистамини и т.н.), които предизвикват сърбящи обриви. Здравият черен дроб от своя страна съвършено почиства кръвта от всички нездравословни молекули и отстрани резултата от евентуалния алерген върху тялото.

5. Жълта кожа и жълти очи

Когато очите или кожата на индивида станат жълтеникави, науката го назовава жълтеница. Жълтеницата сама по себе си не е болест, а по-скоро признак на вероятни неизправности. Обикновено жълтеницата се появява, когато болен черен дроб кара системата да натрупва прекомерно доста билирубин - жълт пигмент, който се образува от разграждането на мъртви червени кръвни кафези в черния дроб. Познайте какво става, когато черният дроб не се отърве от билирубина, дружно със старите червени кръвни кафези? Вие ставате жълти.

6. Хронична отмалялост

Синдромът на хроничната отмалялост прилича дълготрайно грипоподобно заболяване. По формулировка би трябвало да изпитвате признаците минимум 6 месеца, преди да бъдете диагностицирани с хронична отмалялост. Причината за това е интоксикацията на черния дроб. Черният дроб значително способства за енергийните доставки в организма. Той трансформира глюкозата в гликоген и я съхранява за по-нататъшна приложимост. Здравият черен дроб излива глюкоза сред храненията или когато има потребност от храна и сила. Болният черен дроб обаче мъчно може да създава глюкоза и има доста малко място за съхраняването му.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР