Вашият апел беше разбран от всички и приет с голямо

...
Вашият апел беше разбран от всички и приет с голямо
Коментари Харесай

СДС върви към явяване на евроизборите заедно с ГЕРБ

" Вашият зов беше свестен от всички и признат с огромно почитание. Обединихме се към позицията, че национал-популистките партии и придвижвания, които до момента имаха опция единствено да приказват против бъдещето на обединена Европа, ще получат опцията да въздействат върху европейското законодателство, в случай че не им дадем съдбоносен отпор на евроизборите. В името на това, Съюз на демократичните сили ще постави всички вероятни старания броят на депутатите от България в ЕНП да бъдат колкото се може повече ". Това написа в публично писмо на Съюз на демократичните сили до водача на Европейската национална партия (ЕНП) Жозеф Дол, с което де факто Съюзът на демократичните сили, воден от Румен Христов, приема " да играе в един тим " с ГЕРБ на идните европейски избори (23 - 26 май).
За разлика от Съюз на демократичните сили, ДСБ отхвърли този зов, като водачът на партията Атанас Атанасов е безапелационен, че ГЕРБ не принадлежи към фамилията на ЕНП.
Сега ГЕРБ може да даде 6-ата позиция в евролистата си на Съюз на демократичните сили. Според досегашните социологически изследвания ГЕРБ може да вземе 6-7 места в бъдещия Европейски парламент, тъй че позицията в действителност е избираема.
С максимален късмет да я заеме съгласно източниците на " 24 часа " е първият ни договарящ с Европейски Съюз Владимир Кисьов. Той е някогашен зам.-външен министър и експредседател на Столичния общински съвет. Но следва среща на следващия ден, 20 март, на която Румен Христов, Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще разискват въпроса с листата.
Колкото до вероятно явяване на Съюз на демократичните сили с " Демократична България ", към този момент няма прогрес в диалозите по този въпрос. В края на предходната година източници на Actualno.com довериха, че Румен Христов среща сериозна вътрешна съпротива по въпроса за обединяване с демократичната опция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР