Вашите победи и успехи на терена на науката както у

...
Вашите победи и успехи на терена на науката както у
Коментари Харесай

Радев се срещна с участниците в олимпийските отбори по природни науки

„ Вашите победи и триумфи на терена на науката както у нас, по този начин и в чужбина постоянно ни изпълват с горделивост. „ Воювайки “ на този извънредно сложен терен вие освен отстоявате себе си и работите за напредъка на науката, само че и за бъдещето на България. Едно бъдеще, което от ден на ден се господства от науката, нововъведенията и дигитализацията “. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към участниците в Деветата годишна среща на олимпийските тимове по естествени науки. Това оповестиха от прессекретариата му.

Тържественото събитие се състоя през днешния ден в Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките.

Държавният глава акцентира, че триумфите в сегашния спортен сезон са впечатляващи – за България са извоювани 79 медала и грамоти от разнообразни олимпиади.

Президентът открои невероятните достижения на българските олимпийци като един от най-важните фактори за привличане на директни задгранични вложения в България. „ За да може една страна със седем милиона население да се мери с колоси като Съединени американски щати, Русия, Китай и Япония, тя би трябвало да има най-важния капитал за всяка една нация – надарени младежи с голям капацитет, които са вярата за бъдещето на България “, уточни Румен Радев.

Президентът се обърна към ръководителите, преподавателите, треньорите и олимпийските тимове по естествени науки на България и им благодари за всеотдайността, упоритостта, силата и вярата. „ С безрезервен и категоричен труд вие утвърждавате нашата мощна българска школа, давате вероятност в бъдеще и от нас се учат доста други “, означи още на церемонията президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР