Вашите мисли са мислите на тази държава. Вашето дръзновение е

...
Вашите мисли са мислите на тази държава. Вашето дръзновение е
Коментари Харесай

Министри призоваха учителите и културните дейци да ни поведат към светли бъднини

" Вашите мисли са мислите на тази страна. Вашето безстрашие е вдъхновението на тази страна. Вашата любов е обичта на тази страна. Вие сте пътеводната звезда на нацията. Бъдете здрави! Напред! Светъл празник! "
Така министърът на културата Боил Банов се обърна към културните дейци, създатели, учители, студенти, възпитаници и стотиците, пристигнали на празничното шествие по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност, съобщи БГНЕС.
Банов взе участие в шествието от Археологическия музей до паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека, където беше отслужен и церемониален водосвет.
" Малко нации имат привилегията да празнуват празник като днешния и стоят в основата на книжовност. Днес повече от всеки път се нуждаем от учителите, поради вас имаме вяра в светлите ни съдбини ", уточни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в празничното си одобрение.
Невежеството ражда заблуди и боязън, а това поражда напрежение съгласно столичния кмет Йорданка Фандъкова. Празникът на думите е и празник на смисъла, сподели още тя.
Белоградчишкият свещеник Поликарп отслужи церемониален водосвет пред паметника на Светите братя Кирил и Методий. " Да вземем една дребна парченце от днешния ден и да я използван в дните си - това са трите добродетели вярата, вярата и любовта ", прикани свещеник Поликарп, представен от News.bg.
Нека бъдем почтени наследници и да предадем делото на Кирил и Методий и на идните генерации, с цел да бъде България водеща в културното и просветното дело, настоя още той в словото си.
Приветствия във връзка празника отправиха още кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, президентът Румен Радев, генералният шеф на ЮНЕСКО Одре Азуле и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР