Вашингтон заплаши Ирак с отказ да получи достъп до банковата

...
Вашингтон заплаши Ирак с отказ да получи достъп до банковата
Коментари Харесай

САЩ заплаши Ирак с лишаване от достъп до средствата от продажбата на петрол

Вашингтон заплаши Ирак с отвод да получи достъп до банковата сметка на държавното управление на  САЩ, която съхранява постъпленията от продажбата на петрол, оповестява „ Wall Street Journal ”, базирайки се на източници в Багдад.
Според изданието САЩ са предизвестили иракските управляващи, че могат да изгубят достъп до сметката в Банката на Федералния запас в Ню Йорк, в случай че американските войски бъдат изтеглени от страната. Съответното предизвестие е получил и министър председателят на Ирак Адел Абд ал Махди.
Подобен ход на американските управляващи може да аргументи съществени вреди на стопанската система на Ирак, отбелязва изданието. Каква сума се съхранява в банковата сметка, не е конкретизирано в обявата.
През 2015 година САЩ блокираха достъпа на Багдад до сметката в продължение на няколко седмици заради съмнения, че средствата от нея са били ориентирани за финансиране на терористи и трансферирани в ирански банки, показва изданието.
Главнокомандващият на въоръжените сили на Ирак съобщи, че подготовката на механизъм за евакуиране на американските войски към този момент е почнала. В отговор на това президентът на САЩ заплаши Ирак със съществени последствия. Според Тръмп САЩ са подготвени да наложат наказания против Багдад, " каквито те в никакъв случай не са виждали ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР