Вашингтон. Законодателите в САЩ изключиха разпоредбата за налагане на санкции

...
Вашингтон. Законодателите в САЩ изключиха разпоредбата за налагане на санкции
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в руския печат

Вашингтон. Законодателите в Съединени американски щати изключиха наредбата за налагане на наказания против газопровода „ Северен поток 2 “ от контрактувания проектобюджет за защита, оповестява съветският вестник ВЗГЛЯД .

„ (Законопроектът) включва 4 милиарда $ в Европейската самодейност за въздържане (EDI) и спомагателни вложения за задачите на EDI, почти 569,8 милиона $, в сравнение с бе настояването (Белия дом) “, съгласно законопроекта, оповестен от профила на Камарата на представителите на Съединени американски щати.

В петък американските сенатори не съумяха да се спогодят за промени в бюджета за защита заради различия по отношение на „ Северен поток 2 “. По-рано Съединени американски щати дадоха обещание да продължат да постановат наказания против газопровода в сходство със Закона за отбрана на енергийната сигурност на Европа (PEESA).

Във Вашингтон включването на транспортен съд на федералната немска провинция Мекленбург-Предна Померания в листата със наказания беше наименуван „ съдбовен сигнал “. Министерството на финансите на Съединени американски щати също по този начин наложи наказания против основаната в Кипър компания Transadria и кораба Marlin, плаващ под съветски байрак.

Кремъл назова новите наказания противозаконни и неправилни, изключително на фона на опитите за определяне на разговор сред Русия и Съединени американски щати. Външният министър Сергей Лавров означи, че западните страни, водени от Съединени американски щати, постановат наказания „ на всичко поред, с или без причина “.

Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов на собствен ред акцентира, че опитите на Съединени американски щати да водят „ разговор посредством наказания ” с Русия са неприемливи и нарушават интернационалното право. Тогава стана известно, че администрацията на Байдън се опълчва на самодейността на Конгреса за нови наказания против съветския газопровод „ Северен поток-2 “.

***

Москва. Ако зимата в Европа се окаже студена, което е доста евентуално, в това число заради дейния феномен Ла Ниня, който е обвързван с намаление на световните температури, районът може да се сблъска с дефицит на природен газ в края на отоплителния сезон. Това съобщи пред вестник „ Известия “ Дмитрий Скрябин, портфолио управител на „ Алфа-Капитал “, разяснявайки нарастването на цените на синьото гориво.

По-рано денем цената на газа в Европа на лондонската фондова борса ICE доближи съвсем 1129,4 $ за 1000 кубически метра. Така общият растеж на този индикатор спрямо цената на затваряне предния ден беше към 7%.

Първо, съгласно Скрябин, това се дължи на настъпването на зимния интервал. Второ, предходната седмица „ Газпром “ разгласи, че равнището на настоящото произвеждане на газ е съвсем оптимално, т.е. надали е допустимо да се чака доста нарастване на доставките на газ за Европа. В понеделник от съветския енергиен колос оповестиха, че европейските страни към този момент са изразходвали съвсем една четвърт от размерите на природния газ, изпомпан в подземни складове тази година. Приблизителната стойност е равна на 23,4%.

„ Е, съгласно последните данни, изтеглянето на газ от европейските складове през ноември доближи оптималното си равнище за последните пет години – 11,2 милиарда кубически метра “, изясни Скрябин.

По-рано във вторник ръководещият сътрудник на WMT Consult Екатерина Косарева съобщи, че цените на газа в Европа ще продължат да порастват. Станислав Митрахович, старши теоретичен помощник във Финансовия университет към държавното управление на Русия, означи, че в случай че обстановката се развие неподходящо, студената зима ще принуди промишлените предприятия да спрат работа.

В края на ноември ръководителят на отдела за структуриране и ценообразуване на договорите в „ Газпром износ “ Сергей Комлев дефинира острия дефицит на полутечен природен газ като повода за газовата рецесия в Европа. Според него дефицитът е довел до по-високи цени от страна на районните играчи.

***

Москва. Алексей Навални, който излежава присъда във Владимирска област по дело за машинация и заверка на незаконни средства, е решил да работи в колонията като „ шивачка “. Той сподели, че се е записал в шивашка работилница, „ по-близка до масата на хората “, отбелязва съветският вестник „ Коммерсант “ .

В известие в обществената мрежа „ Инстаграм “ Навални разкрива, че е избирал сред работата на дневен общ служащ, готвач, пекар, асистент и шивачка. „ Няма да ви омръзвам с разискване на тънкостите на затворническата специалност. Ако не знаете нищо, добре - нямате потребност от сходни познания. Мога единствено да кажа, че ми харесва картината, на която съм пекар - заставам там, светлочервен човек с бяла шапка, с ръце на бедрата, виждам хляба да се надига във фурната и се усмихвам замислено на нещо. Въпреки това взех решение да заставам надалеч от номенклатурните позиции “, написа той в мрежата.

Навални обръща внимание на обстоятелството, че определената от него позиция се употребява единствено в женски жанр. Той прецизира още, че в заявката за образование и във всичките му документи написа „ шивачка ” и специалността няма друго име.

„ И аз си споделих: „ Не беше ли ти, Алексей, тук в „ Инстаграм “ този, който се смя на феминистки, които не желаят да бъдат „ блогър “ и „ създател “ в мъжкия жанр “... Е, в този момент животът се майтапи с теб. Какво значение има за теб дали си шивачка или шивач? Така че преди не бях срещу феминитивите (т.е. думи като „ създател “ и „ редактор “), само че ги смятах за маловажна нелепост и сериозна причина за тролиране, а в този момент горещо поддържам правото на всеки да се назовава както си желае... В последна сметка езикът за това съществува и той би трябвало да се развива в сходство с потребностите на обществото “.

През февруари условната присъда на Навални по делото „ Ив Роше “ беше сменена с ефикасна. Съдът откри, че той е нарушил изискванията на изпитателния период. Политикът ще лежи две години и осем месеца в пандиза. През септември беше формирано наказателно дело против Навални и неговите сътрудници за основаване на екстремистка общественост.

***
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР