Вашингтон все още не е формулирал предложения за среща на

...
Вашингтон все още не е формулирал предложения за среща на
Коментари Харесай

Песков: САЩ все още нямат предложение за среща между Путин и Тръмп на Г-20

Вашингтон към момента не е дефинирал оферти за среща на президентите на Руската федерация и Съединени американски щати - Владимир Путин и Доналд Тръмп – в коридорите на форума Г-20, само че това не изключва контакти сред двамата „ на крайници ". Това заяви пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.
„ Няма вести за допустима пълнофроматна среща сред президентите Путин и Тръмп в Осака. Това значи, че американската страна към момента не е дефинирала никакви начинания или оферти по този въпрос. Разбира се, като се има поради, че и президентът Тръмп, и президентът Путин ще вземат присъединяване в Г-20, не може да се изключи къса връзка сред тях на крайници, само че това няма да бъде пълноформатна среща ", разясни още Песков.
Срещата на върха на Г-20 ще се организира в интервала 28-29 юни в японския град Осака, напомня организация " Фокус ".


Предишната среща сред Путин и Тръмп бе планувана на форума на Г-20 в Аржентина през декември предходната година, само че американският президент анулира присъединяване си в нея единствено ден преди контрактуваната дата. В тази връзка съветската страна съобщи, че е подготвена за разговора със Съединени американски щати, само че при изискване, че значителната и съответна самодейност за подобен контакт пристигна от Вашингтон.
По-рано съветникът на президента Юрий Ушаков съобщи пред кореспонденти, че опцията за среща Тръмп-Путин „ виси във въздуха “. На 14 май в черноморския курорт Сочи американският държавен секретар Майк Помпео се срещна с Путин. Той приказва за евентуалната подготвеност за осъществяване на такава среща, само че американската страна по този начин и не е изпращала публично искане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР