Вашингтон. Водещият кандидат за президент от Демократическата партия Елизабет Уорън

...
Вашингтон. Водещият кандидат за президент от Демократическата партия Елизабет Уорън
Коментари Харесай

The Times of Israel: Кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия предложи спиране на помощта за Израел

Вашингтон. Водещият претендент за президент от Демократическата партия Елизабет Уорън съобщи, че Съединени американски щати могат да откажат помощ на Израел, с цел да го принудят да спре строителството в заселнически жилища на Западния бряг, написа израелското англоезично издание The Times of Israel .
Попитана по време на политическо събитие в Айова по отношение на позицията ѝ да сложи под изискване помощта цел прекъсване на разширението на заселническите общности, сенаторът от Масачузетс сподели, че „ всичко варианти са на масата “.
Съединени американски щати дават на Израел към 3,8 милиарда $ военна помощ годишно.
„ В момента израелският министър председател Бенямин Нетаняху споделя, че ще насочи Израел в посока увеличение на тези нови поселения. Това не ни насочва към решение с две страни (на близкоизточния конфликт) “, сподели Уорън.
„ Официалната политика на Съединени американски щати е да поддържат решение за две страни и в случай че Израел се движи в противоположна посока, всички варианти са на масата “, сподели тя и повтори: „ Всичко е на масата. "
През юни сенаторът от Вермонт Бърни Сандърс, класиран на трето място в конкуренцията, съобщи, че " безусловно " ще обмисли прекъсването на американската помощ на Израел, с цел да окаже напън върху Йерусалим.
Въпреки това Сандърс също съобщи, че няма да взема решения, които да създадат Израел военно уязвим.
Пакетите за военна помощ за Израел непрестанно се усилват от средата на 80-те години на предишния век, когато са били препоръчани за първи път, и се смятат за свързващ детайл на американо-израелския съюз. Малко американски депутати са оспорвали тази помощ. През септември 2016 година тогавашният президент Барак Обама и Нетаняху подписаха меморандум за съгласие, увеличавайки цифрата от 3 милиарда $ годишно до 3,8 милиарда $ годишно за идващите 10 години, макар хладните връзки сред двамата.
Пакетът от помощ се преглежда в Израел като основен, с цел да му помогне да резервира своето качествено военно преимущество пред евентуалните закани в района.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР