Вашингтон. Възникна напрегнат спор между държавния секретар на САЩ Антъни

...
Вашингтон. Възникна напрегнат спор между държавния секретар на САЩ Антъни
Коментари Харесай

Bloomberg: Възникнал е напрегнат спор по време на срещата между Блинкен и Лавров

Вашингтон. Възникна под напрежение спор сред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и съветския външен министър Сергей Лавров по време на разискване на събитията в Киев от 2014 година на среща в Стокхолм, предава Bloomberg , базирайки се на неназовани очевидци на полемиката.

Събеседницитe на организацията настояват, че до този спор е довел диалога за ответните ограничения на Запада при положение на „ съветска експанзия “ в Украйна.

„ Обменът на отзиви в остра форма стартира, откакто Съединените щати и техните европейски съдружници започнаха да търсят способи, в това число вероятни наказания, да отговорят на опасността от „ съветска инвазия “ в Украйна по отношение на разполагането от президента Владимир Путин на войски покрай границата на прилежащата страна “, осведоми организацията.

Лавров подсети на Блинкен, че събитията в Киев през 2014 година са били държавен прелом, настояват източници.

„ Той също упрекна НАТО и Европейския съюз, че потискат инакомислието и заплашват Русия “, оповестява организацията.

На собствен ред ръководителят на Държавния департамент е нарекъл НАТО „ предпазен съюз “ и е декларирал, че силите, лоялни на някогашния президент на Украйна Виктор Янукович, са „ разкрили огън по мирни протестиращи в Киев и са умъртвили повече от 100 души “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР