Вашингтон възнамерява в най-близко време да вземе мерки срещу ръководството

...
Вашингтон възнамерява в най-близко време да вземе мерки срещу ръководството
Коментари Харесай

САЩ взимат мерки срещу Венецуела

Вашингтон има намерение в най-близко време да вземе ограничения против управлението на Венецуела, разгласи държавният секретар Майкъл Помпео в изявление за телевизия " Фокс нюз ".
" Мисля, че околните дни ще видите серия от стъпки, които целят по-нататъшно усилване на натиска върху лица от венецуелското управление, които работят макар ползите на народа на Венецуела. Възнамеряваме да подсигуряваме, че народът на Венецуела може да изкаже мнението си”, сподели Помпео. Той не посочи дали става дума за нови наказания против управляващите на Венецуела и в частност против президента Николас Мадуро, съобщи БГНЕС.
През 2017 година Венецуела бе разтърсвана няколко месеца от антиправителствени митинги, в които починаха 120 души, хиляди пострадаха, а над 5000 бяха задържани. Повод за митингите бе решението на Върховния съд, разширил пълномощията на Мадуро и лимитирал функционалностите на Народното събрание, който се намираше под контрола на политическите съперници на президента.
На 20 май 2018 година Мадуро бе избран отново на висшия държавен пост. Големите опозиционни партии не участваха в гласуването. Съединени американски щати и някои страни от Латинска Америка оповестиха, че не признават изборите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР