Вашингтон възнамерява да прокарва икономическите си интереси в Европа под

...
Вашингтон възнамерява да прокарва икономическите си интереси в Европа под
Коментари Харесай

Лавров: САЩ искат да прокарат икономическите си интереси в Европа под формата на възпиране на Русия

Вашингтон има намерение да прокарва икономическите си ползи в Европа под формата на въздържане на Русия, а спиралата на глобите, стартирана от Съединени американски щати, пречи на руско-германското делово съдействие. Това съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров на среща с немски представители в коридорите на конференцията по сигурността в Мюнхен, съобщи ТАСС.

"Разбираме, че главната спънка за усилване на деловото съдействие се оказа спиралата на глобите, стартирана от Съединени американски щати. Това, което сметките демонстрират, че Европа е принудена да заплаща (заради санкциите), в действителност е по този начин ", сподели той. Разбираме, че тук са преплетени стопански ползи и американците не крият, че желаят да прокарат ползите си, на първо място под формата на въздържане на Русия, съобщи Лавров.

Той акцентира, че Москва е за това връзките сред Москва и Берлин, "при цялата нееднозначност на методите към цялостен ред политически проблеми, да се опират на действителните базисни ползи на Германия и Русия ". "Ще продължим и отсега нататък да вършим всичко, тъй че бизнесът, в това число и немският, да се усеща удобно в Русия. "

Лавров съобщи, че Москва чака съседите на Германия да изхождат от икономическите изгоди при решенията си за газопровода "Северен поток "-2.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР