Вашингтон възнамерява да отговори на налагането на санкции от китайските

...
Вашингтон възнамерява да отговори на налагането на санкции от китайските
Коментари Харесай

САЩ се заканиха да отвърнат на Китай заради санкции срещу американски сенатори

Вашингтон има намерение да отговори на налагането на наказания от китайските управляващи против американци, в това число против сенатори. Това разгласи държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео в ефира на телевизионния канал Newsmax, съобщи БГНЕС.
Говорейки за рестриктивните мерки, Помпео сподели: " Можете да бъдете сигурни, че Съединени американски щати ще ги оценят, ще им отговорят и ще оказват помощ на Китайската комунистическа партия да разбере, че няма метод президентът Тръмп да не реагира на дейности против Америка или американци ".
Помпео не посочи в каква ще е формата на този отговор. Според него има " необятен набор от ограничения ", приемането на които се преглежда от американската страна в отговор на недружелюбни дейности на Китай.
Вчера китайските управляващи постановиха наказания на 11 американци в отговор на стъпките, подхванати от Министерството на финансите на Съединени американски щати против длъжностни лица в континентален Китай и Хонконг. Решението засегна републиканските сенатори Марко Рубио (от Флорида), Тед Круз (Тексас), Джош Хоули (Мисури), Том Котън (Арканзас) и Пат Тоуми (Пенсилвания), както и конгресмена Крис Смит, президентът на Националния либерален институт за интернационалните връзки Дерек Мичъл, ръководителят на Международния републикански институт Даниел Туининг, изпълнителният шеф на Human Rights Watch Кенет Рот и ръководителят на Freedom House Майкъл Абрамович.
На 7 август Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи налагането на наказания на 11 чиновници от континентален Китай и Хонконг. В листата на лицата, които са обект на тези ограничения влиза и ръководителят на администрацията на специфичния административен регион Хонконг Кари Лам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР