Вашингтон. Въоръжените сили на САЩ разработват обещаващи бойни превозни средства

...
Вашингтон. Въоръжените сили на САЩ разработват обещаващи бойни превозни средства
Коментари Харесай

„Военное обозрение“: САЩ разработват танк, задвижван с водороден двигател

Вашингтон. Въоръжените сили на Съединени американски щати създават обещаващи бойни транспортни средства с водородни горивни кафези. Списъкът включва бойни транспортни средства и танкове, а създаването се управлява от учени от Центъра за ръководство на бойните качества на армията на Съединени американски щати (GVSC) и изследователската лаборатория на сухопътните войски, написа съветското електронно издание „ Военное обозрение “ .
Според новите данни на Центъра за сухопътни транспортни средства американската войска се занимава с задълбочено изследване и оценка на енергийната технология на горивните кафези. Учените чакат, че новите разработки ще обезпечат на Вашингтон тактически преимущества при потребление на сухопътни транспортни средства.
Горивните кафези генерират електричество съвсем тихо, дейно и не предизвикват щета на околната среда. Енергийната им успеваемост е по-висока от тази на моторите с вътрешно горене, а водородът, употребен като гориво, може да идва от разнообразни източници: може да се създава от всякаква течност на водна основа, като кафе, спортни питиета или даже урина. Освен това съществуващите горива като бензин, пропан и природен газ също могат да бъдат употребявани за добиване на водород.
Водородът е най-често срещаният детайл на планетата. Потенциално доста учени го преглеждат като предстоящ сурогат на бензина и дизеловото гориво.
Въпреки че се чака най-новите технологии за водородни горивни кафези да понижат екологичните вреди в дълготраен проект, те са ориентирани главно към понижаване на зависимостта от петрола. В допълнение, технологията обезпечава значим детайл на неоткриваемост - машините, на водород, не създават пушек, видим звук или миризма, не отделят обилни количества топлота.
Учени от търговски компании, работещи за армията, сега създават унифицирани водородни платформи за основаване на бъдещи танкове и бойни машини на пехотата.
Новият водороден силов елемент обезпечава редица преимущества, в това число висок въртящ миг, който би трябвало да разреши на бъдещия танк да преодолява неравномерен терен; тиха мобилност; понижени акустични и топлинни характеристики; понижаване на тежестта на бойния автомобил; опцията за приемане на гориво от няколко източника. Но в това време поражда въпрос е обвързван със сигурността.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР