Вашингтон. В навечерието на междинните избори демократите продължават да водят

...
Вашингтон. В навечерието на междинните избори демократите продължават да водят
Коментари Харесай

CNN: В последните дни демократите поддържат предимство

Вашингтон. В навечерието на междинните избори демократите не престават да водят пред републиканците, осведоми CNN , като се основава на данни от последното проучване на публичното мнение по поръчка на медията.
Демократичната партия в понеделник има 55 % последователи против 42 % при започване на октомври.
В изгода на демократите е и солидната бездна сред половете – 62 % от дамите поддържат демократите, а за републиканците се афишират 35 %, до момента в който картината при мъжете е много по-различна: 49 % са за републиканците и 48 % за демократите. Силна поддръжка демократите имат и измежду чернокожите и латино-гласоподавателите, 88 на 100 от първите и 66 на 100 от вторите.
42 % от имащите право на глас са изразили мнение, че техният глас ще изрази настроения, не съгласни с президента, до момента в който подкрепящите са 28 на 100 от участвалите в последното преди 6 ноември социологическо изследване на публичното мнение.
Одобрението за Тръмп е 39 на 100, а 55 на 100 от интервюираните показват отрицание. През октомври утвърждение дадоха 41 на 100 за президеннта и 52 проценат показаха противоречие.
Според проучването това е най-слабото утвърждение на президент, получено в предизборната акция за междинните избори, след времената на Айзенхауер.

Превод и редакция: Ивелина Ватова

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР