Вашингтон. та Най-новият суперсамолетоносач на Военноморските сили (ВМС) на САЩ

...
Вашингтон. та Най-новият суперсамолетоносач на Военноморските сили (ВМС) на САЩ
Коментари Харесай

РИА Новости: Американският суперсамолетоносач „Джералд Форд“ се повреди при изпитания

Вашингтон. та Най-новият суперсамолетоносач на Военноморските сили (ВМС) на Съединени американски щати от клас „ Форд “ се е развалил по време на ходовите тествания, предава РИА Новости.
Според информацията на съветската организация, неизправностите са били открити в парните турбини на кораба, по тази причина се е наложило той да бъде върнат в корабостроителницата.
Отбелязва се, че двата нуклеарни реактора не се нуждаят от ремонт.
Така, корабът ще бъде предаден на американския флот не по-рано от октомври тази година - три месеца по-късно от плануванаъа дата.
Известно е също, че корабът има проблеми със асаньорната система за покачване на снаряди към самолетите на палубата, което тормози военноморските чиновници.
По-специално, устройствата нямат благонадежден програмен продукт. Досега единствено два от единадесетте планувани асаньора дават отговор на флотските стандарти.
Най-новият самолетоносач CVN-78 Джералд Р. Форд стартира да се строи през 2009 година и бе предаден на флота през 2017 година Корабът коства на Съединени американски щати рекордните 12,9 милиарда $.
Общо Пентагонът възнамерява да построи от 10 до дванадесет кораба от клас „ Форд “.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР