Вашингтон свика около 30 държави в сряда и четвъртък, за

...
Вашингтон свика около 30 държави в сряда и четвъртък, за
Коментари Харесай

САЩ свикаха среща на върха за борба срещу зловредния софтуер и не поканиха Русия

Вашингтон свика към 30 страни в сряда и четвъртък, с цел да засилят интернационалната битка против зловредния програмен продукт за откуп, съобщи почитан чиновник на Белия дом. Той означи, че Русия не е поканена.

Съединените щати бяха наранени, изключително през първата половина на 2021 година, от поредност от офанзиви, свързани с откуп, при които киберизнудвачите изземват данни или блокират мрежи в подмяна на заплащания в криптовалута.
 Касперски: Бум в офанзивите със злотворен програмен продукт Касперски: Бум в офанзивите със злотворен програмен продукт
Атаките със злотворен програмен продукт означиха растеж от 46% през второто тримесечие на 2019 година, заяви международната компания за киберсигурност Касп...

Макар Москва да отхвърля отговорност, за офанзивите със злотворен програмен продукт постоянно са упреквани рускоговорящи хакерски групи или такива, които работят от съветска територия.

Сред страните, които ще се причислят към виртуалната среща на върха, са Англия, Австралия, Индия, Япония, Франция, Германия, Южна Корея, Европейският съюз, Израел, Кения и Мексико.

Според почитан чиновник полемиките ще се въртят към четири тематики: създаване на резистентност против опитите за изнудване, ролята на криптовалутите в изпирането на откупи, правоприлагането и правосъдните дейности, както и дипломацията.

Запитан за отсъствието на Москва, служителят на Белия дом съобщи: " Не сме поканили руснаците да вземат участие по редица аргументи ", и добави, че Вашингтон е основал " обособен канал " за връзка с Москва по този въпрос. Създадена е експертна група Вашингтон-Москва и те са имали " прям и професионален продан ", добави той.
 Доклад на ОЛАФ: Чрез злотворен програмен продукт проникват в българската система за пренос Доклад на ОЛАФ: Чрез злотворен програмен продукт проникват в българската система за пренос
Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) завърши огромни следствия, с които за следващ път показва потенциала си за разкр...

" Видяхме някои стъпки от страна на съветското държавно управление и чакаме да забележим и следващи дейности ", уточни още източникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР