Вашингтон. Служители на неправителствената организация Pet Partners са завели на

Вашингтон. Служители на неправителствената организация Pet Partners са завели на ...

Washington Post: Кучета-терапевти ще помагат на американските конгресмени да се освобождават от стреса в периода на импийчмънта срещу Тръмп.

Вашингтон. Служители на неправителствената организация Pet Partners са завели на Капитолийския хълм специално обучени кучета-терапевти, които да помагат на конгресмените и техните екипи да се освобождават от стреса в деня на първите открити изслушвания по импийчмънта на президента на САЩ Доналд Тръмп, пише вестник The Washington Post.
Официално акцията не е свързана непосредствено с импийчмънта. По думите на организаторите, те са дошли, за да „дадат на работещите в Конгреса, които имаха изключително тежка година, възможността да се развлекат от напрегнатата работа“.
"Кой, ако не пухкав екип от любящи, разбиращи и политически безпристрастни животни-терапевти, ще донесе успокоение и утеха на такъв трудолюбив персонал в конгреса?“ - казаха те. Денят обаче не бе избран случайно: в сряда в Камарата на представителите на САЩ бяха проведени първите публични изслушвания по въпроса за импийчмънта на американския лидер с участието на временно поверения в делата на САЩ в Украйна Уилям Тейлър и заместник-помощника на държавния секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Джордж Кент.
Чрез акцията Pet Partners възнамеряват да привлекат вниманието към набиращата популярност в САЩ зоотерапия. Както отбелязва изданието, научната общност все още не може да каже със сигурност колко е ефективна.

Превод и редакция: Иван Христов

Източник: focus-news.net