Вашингтон. Следващия път, когато отидете на летището, може да забележите

...
Вашингтон. Следващия път, когато отидете на летището, може да забележите
Коментари Харесай

USA Today: В САЩ въвеждат лицевото разпознаване по летищата като мярка за сигурност

Вашингтон. Следващия път, когато отидете на летището, може да забележите нещо друго като част от процеса на отбрана: Машина, сканираща лицето ви, с цел да удостовери самоличността ви, написа американският вестник USA Today .
Американската митническа и гранична отбрана работи с самолетните компании за внедряване на биометрични скенери за лице на вътрешните летища, с цел да усъвършенства сигурността. Всъщност те към този момент са конфигурирани на избрани летища в цялата страна.
Правителството употребява технологията за различаване на лица на летището., като спомагателна мярка за сигурност. Правителствените организации (съвместно с авиокомпаниите) се стремят да подобрят успеваемостта на инспекциите, когато става въпрос за метода, по който пасажерите влизат и излизат от Съединени американски щати.
Това е настрана от сканирането на ириса и пръстовия отпечатък, което се прелага на повече от 60 летища, игрища и други места в цялата страна.
Ето по какъв начин работи процесът на сканиране на лицето на летищата: Камерите вършат фотография и по-късно Службата за инспекция на пасажерите на митническият и граничен надзор я съпоставя с Вашата фотография, с която Министерството на вътрешната сигурност към този момент разполага. Това могат да бъдат изображения от източници като Вашия паспорт или други документи за пътешестване.
Този развой в идеалния случай ще размени ръчната инспекция на паспорти в цялата страна.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР