Вашингтон. След като президентът на САЩ Доналд Тръмп започна да

...
Вашингтон. След като президентът на САЩ Доналд Тръмп започна да
Коментари Харесай

„Guardian“: Мит Ромни отказа да подкрепи призивите за отстраняване от длъжност на Доналд Тръмп

Вашингтон. След като президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп стартира да подлага на критика конгресмена от щата Мичиган Джъстин Амаш, който стана първия републиканец в конгреса призовал за импийчмънт на президента, Мит Ромни отхвърли да се взе участие в тази борба, написа английското издание „ Guardian “ .
Бившият претендент за републиканската номинация за президент и сенатор от щата Юта упрекна Тръмп в липса на покорност, почтеност и честност, само че не прикани за свалянето му от власт.
Ромни се концентрира върху облика на президента, който се появява от отчета на специфичния прокурор Мюлер за намесата на Русия на изборите през 2016 година, като съобщи, че е прекарал два дни да чете модифицираната версия на отчета. В неделя Ромни съобщи, че констатациите му по отношение на отчета са „ притеснителни и притеснителни “, само че той не счита, че е време конгреса да призове за премахване от служба на президента.
„ Аз не мисля, че има всички детайли, които са нужни, с цел да се потвърди възпрепятстване на правораздаването “, съобщи Ромни.
Разследването на Мюлер не откри доказателства, че Тръмп или негови сътрудници са се договаряли скрито с Русия, само че изложи 11 случая на вероятно възпрепятстване на правораздаването от страна на Тръмп или негови сътрудници по време на акцията и уточни, че конгреса би трябвало да реши по какъв начин да действа. За разлика от него основният прокурор Уилям Бар уточни в своето обобщение на непоказания отчет на Мюлер, че Тръмп не е попречил правораздаването.
Критиката на Ромни във връзка с Тръмп пристигна един ден, откакто Амаш стана първия републиканец, който прикани за премахване от служба на президента. В поредност от известия Амаш съобщи, че отчета на Мюлер е посочил, че „ президентът Тръмп е взел участие в съответни дейности и модел на държание, които отварят вратите за импийчмънт “.

Превод и редакция: Светлин Божков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР