Вашингтон ще разположи 3000 допълнителни войници в Саудитска Арабия, заяви

...
Вашингтон ще разположи 3000 допълнителни войници в Саудитска Арабия, заяви
Коментари Харесай

Вашингтон разполага 3000 допълнителни войници в Саудитска Арабия

Вашингтон ще разположи 3000 спомагателни бойци в Саудитска Арабия, съобщи през днешния ден Пентагонът, представен от Агенция Франс Прес.

В изказването на Пентагона се споделя, че с изключение на бойци в Саудитска Арабия ще бъде ситуирано и в допълнение въоръжение, като да вземем за пример ракетни комплекси "Пейтриът ". "Министърът на защитата Марк Еспър подреди разполагането на спомагателни американски сили " в Саудитска Арабия, се показва в изказването. Съединените щати към този момент обявиха в края на предишния месец, че изпращат 200 бойци в саудитското кралство, напомня Българска телеграфна агенция, цитирайки Българска телеграфна агенция.

Саудитският принц престолонаследник Мохамед бин Салман е бил осведомен тази заран за спомагателното разполагане на бойци, което, според изказването на Пентагона, има за цел "да подсигурява и ускори сигурността на Саудитска Арабия ".
В Саудитска Арабия ще бъдат ситуирани и противовъздушни комплекси ТААД. Информацията за разполагането на спомагателни американски бойци и оръжия в кралството бе оповестена на фона на засилващото се напрежение в района на Персийския залив.

Предполага се, че ирански танкер бе изумен през днешния ден от две ракети в Червено море, на към 100 километра от саудитския бряг. Инцидентът е най-скорошният от серията сходни в района. Той бе предшестван от офанзива против петролни обекти в Саудитска Арабия, арестувания на петролни танкери и заличаване на американски дрон от Техеран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР