Вашингтон ще обяви днес новите санкции срещу Русия. Руската страна

...
Вашингтон ще обяви днес новите санкции срещу Русия. Руската страна
Коментари Харесай

САЩ въвежда нови санкции срещу Русия. Руската страна предприема ответни мерки


Вашингтон ще разгласи през днешния ден новите наказания против Русия. Руската страна също през днешния ден ще разяснява законопроектът за наказания против Съединени американски щати. Докъде ще докара тази взаимна замяна на удари следва да се разбере. При всички случаи пазарите ще стартират с реакция в ранните следобедни часове.

Нови наказания на Вашингтон във връзка с Москва ще касаят компании, които са доставили за Сирия технологията за произвеждане на хичическо оръжие. Това съобщи в изявление за CBS News непрекъснатият ръководител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли.

„ Санкциите против Русия ще се ускоряват. Министър (на финансите на Съединени американски щати Стивън ) Мнучин ще ги заяви в понеделник, в случай че още не го е нправил, като те ще са ориентирани директно към фирмите, осъществяващи доставката на съоръжение и технологии, свъзани с потреблението на химическо оръжие “, сподели тя.

По-рано Съединени американски щати и редица западни страни упрекнаха Дамаск за химическата офанзива в град Дума. Москва опроверга известията.

Това не са първите наказания против Русия. Само седмица по-рано Съединени американски щати оповестиха най-сериозните предприемани до момента наказания против съветската страна, като в листата бяха включени както висщи ържавни чиновници по този начин и едни от най-големите компании и ръководещите ги лица, като това докара до голям спад на търгуваните от тях акции.

В края на предходната седмица съветската страна заяви, че е е подготвена със законопроект за ответни ограничения против Съединени американски щати, съгласно ТАСС, която се базира на представителя на Държавната Дума Вячеслав Володин. Законопроектът се чака да бъде разискван през днешния ден, 16 април.

Както е известно на 6 април Съединени американски щати разшириха листата със наказания против Русия. Новите наказания засегнаха 7 от най-големите съветски предприемача, 17 висши държавни чиновници, а също по този начин и 12 частни компании и две държавни структури.

Руският законопроект „ Относно ограниченията за противопоставяне против враждебните дейности на Съединени американски щати и (или) други непознати организации.

Законопроектът дава на съветското държавно управление компетенции за въвеждане на редица ограничения с стопански и политически темперамент.

Така да вземем за пример един от текстовете е за ограничение на импорт на артикули, създадени в Съединени американски щати като медикаменти, алкохол, цигари, селскостопански артикули. Друг текст визира одиторските услуги – възбрана или ограничаване и осъществяване на действия по оказване на услуги по държавни поръчки, в това число и от държавни структури на одиторски и юридически сдружения, в чийто капитал директно или индиректно вземат участие организации, намиращи се под юрисдикцията на Съединени американски щати или други страни.

Третият текст касае влизането на американски жители в Съединени американски щати. Както излиза наяве от текстовете, Русия също ще готви забранителен лист за американски или други жители, на които няма да се разрешава влизане на съветска територия.

Освен това се планува и възбрана за работа в Русия на жители от Съединени американски щати и /или други страни в това число и на висококвалифицирани експерти.

Забраната и допускане на софтуерно съоръжение и програмно обезпечаване от Съединени американски щати и от други страни също е включено в листата.

Освен това се планува преустановяване или преустановяване на интернационалното съдействие на съветски юридически лица със Съединени американски щати или организации, които се намират под юрисдикцията на Съединени американски щати, в атомния бранш, самолетостроенето и ракетната промишленост. Предлага се също по този начин нарастване на таксите за обслужването на самолети от Съединени американски щати и други страни.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР