Вашингтон. САЩ и НАТО нямат задължение да изпращат войски за

...
Вашингтон. САЩ и НАТО нямат задължение да изпращат войски за
Коментари Харесай

Джо Байдън: САЩ и НАТО нямат задължение да помагат с войска на Украйна в случай на руска агресия

Вашингтон. Съединени американски щати и НАТО нямат обвързване да изпращат войски за отбрана на Украйна при положение на утежняване на обстановката, акцентира президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, отговаряйки на въпросите на публицистите на поляната пред Белия дом, преди да замине за Мисури, написа съветското издание „ Взгляд “ .

„ Имаме морално и правно обвързване към нашите съдружници от НАТО, ако бъдат атакувани, в сходство с член 5 (от Хартата на НАТО), това е свещено обвързване. Това обвързване не се отнася за НАТО, т.е. имам поради Украйна “, сподели той.

По-рано стана известно, че американският държавен глава в отговор на думите на съветския президент Владимир Путин за безпокойството от придвижването на Изток от НАТО даде обещание да разиска тази тематика с членовете на Алианса.

Припомняме, че президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън организираха диалог посредством видеоконференция при закрити врата. Разговорите продължиха два часа, като на публицистите бяха показани първите фрагменти от приветствията.. Нуланд твърди, че Русия е подготвена да хвърли „ съвсем всички сухопътни войски на запад от Урал “ против Украйна. Байдън изброи на Путин ответните стъпки на Съединените щати при съветска инвазия в Украйна. Путин сподели, че Русия е „ съществено заинтригувана “ да получи законово закрепени гаранции, изключващи разширението на НАТО на Изток.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР