Вашингтон. Съединените щати работят по план за предоставяне на Украйна

...
Вашингтон. Съединените щати работят по план за предоставяне на Украйна
Коментари Харесай

The New York Times: САЩ може да предоставят разузнавателни данни на Украйна, за да се противопостави на руската инвазия

Вашингтон. Съединените щати работят по проект за даване на Украйна на разследваща информация, която ще помогне на Киев да се опълчи на хипотетично планувана съветска инвазия, написа американският вестник The New York Times , базирайки се на високопоставени представители на американската администрация.

Сред ограниченията, обсъждани от Белия дом, Пентагона и Държавния департамент, са пренасочването на по-рано планувани за Афганистан военни хеликоптери и друго военно съоръжение към Украйна. Освен това американската администрация обмисля изпращането на спомагателни специалисти по кибервойна. Според изданието Съединени американски щати и Англия към този момент са изпратили редица експерти в тази област при положение на „ киберудар по Украйна “

Вестникът твърди, че американската разследваща информация може да включва изображения, които биха могли да дефинират дали съветските войски се движат в посока украинската граница, с цел да могат украинските военни да предотвратят офанзива.

Според източници на вестника американските разследващи служби към този момент дават на Украйна достъп до доста по-голямо количество материали, в сравнение с преди натрупването на съветската войска към украинските граници.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР