Вашингтон разполага със средства, които може да забавят реализирането на

...
Вашингтон разполага със средства, които може да забавят реализирането на
Коментари Харесай

САЩ се заканиха да спрат Северен поток 2

" Вашингтон разполага със средства, които може да забавят реализирането на плана " Северен поток 2 ". Това е декларирал посланикът на Съединени американски щати за Европейски Съюз Гордън Сондленд, заяви РИА Новости.
По думите му, които съответстват с изявления в предишното на американския президент Доналд Тръмп, планът за газопровода е геополитически и ще сложи Европа в уязвимо състояние.
" Когато европейците са уязвими, то Съединени американски щати също са уязвими. Ние не желаеме газът да спре през зимата поради рецесията ", обяснил Сондленд позицията на Вашингтон в свое изявление в Брюксел.
Той добави, че Съединени американски щати не желаят европейците да се окажат в сходна обстановка. " Ако Европейски Съюз не разбере тази логичност, то президентът на Съединени американски щати може да употребява доста други принадлежности, с цел да спре плана ", споделя Сондленд.
По думите му Съединени американски щати " имат доста принадлежности " в тази ситуация. " Все още не сме употребявали всички, с цел да забавим реализирането му ", сподели Сондленд, като добави, че по негова оценка от ден на ден европейци считат, че зависимостта от съветския газ няма да е правилно решение.
" Северен поток 2 " допуска строителството на газопровод с мощ от 55 милиарда м/куб годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Против прокарването му са Украйна и Съединени американски щати.
Германският канцлер Ангела Меркел нееднократно е подчертавала, че Берлин преглежда плана като търговски, само че го свързва със запазването на преноса на съветски газ през Украйна. Руската страна твърди, че планът " Северен поток 2 " е изцяло конкурентен и не допуска прекъсването на пренос на газ през Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР